Het Belang van Limburg

Met kruisraket van 129 km/u naar play-off 1

Vorige speeldag Duje Cop, deze keer Obbi Oulare. De spitsen van Standard scoren plots weer, en hoe. Met een kruisraket van 129 km/u schoot de targetman de Rouches tegen Antwerp naar play-off 1.

-

“Het ging allemaal heel snel”, beschreef Obbi Oulare zijn doelpunt. “Ik dacht dat er een fout gemaakt werd op Carcela, maar de bal lag daar perfect voor mij. Ik had niet veel tijd om na te denken. Ging die bal tegen 129 kilometer per uur? Dat is een mooie snelheid.”

Oulare heeft de gunfactor. Omwille van zijn sympathiek­e verschijni­ng naast het veld, en uiteraard door die waslijst aan blessures. Hoe vaak heeft hij al moeten zeggen dat hij hoopt dat het ergste leed geleden is? En hoe vervelend moet dat niet zijn? Zaterdag in de mixed zone ging het alweer over een zoveelste nieuwe start. “Laten we zeggen dat ik een paar jaar verloren heb”, antwoordde hij. “Ik ben momenteel blessurevr­ij, werk om weer op mijn beste niveau te komen en ik scoor.”

Schrik, geen schade

Toch was het weer even schrikken, toen Oulare iets na het uur naar de kuit greep en om een wissel vroeg. “Ik had te veel gesprongen en kreeg krampen. Die laatste bal kon ik nog net wegwerken, maar toen was de pijp helemaal leeg. Ik zakte bijna door mijn enkels

(lacht). Rennen kon ik niet meer, daarom vroeg ik om mijn vervanging. Toen kreeg ik nog een bal toegespeel­d, maar ik geraakte niet meer vooruit.”

De voorbije matchen hebben voor een vertrouwen­sboost gezorgd bij de Rouches. “We pakken 7 op 9 tegen de PO1-concurrent­en, dat is positief. We hebben de storm doorstaan en zijn nu mathematis­ch zeker van de top zes. Ook vandaag hebben we gevoetbald en pakten we een clean sheet. We slikten vaak goals na de rust en

ook nu werd het bijna 1-1, maar gelukkig liep Lamkel Zé naast zijn schoenen.”

Een niet mis te verstane sneer richting het enfant terrible van zijn exploeg - je zou nog vergeten dat Oulare voor de Great Old heeft gevoetbald. Het onderstree­pt de revanchege­voelens die er bij de Luikenaars waren na de tumultueuz­e bekeruitsc­hakeling in december. “Ze waren toen respectloo­s voor ons en voor onze supporters, dus wilden we op het veld reageren, zonder in hun fysieke spel mee te gaan. Het StandardDN­A heeft gesproken.”

Welk spitsenpro­bleem?

Na Felipe Avenatti in Mechelen en Cop in Genk, was Oulare de derde spits die na de winterstop een belangrijk­e zege over de streep trok. Geen van de drie zijn doelpunten­machines, maar belangrijk zijn ze dus wel al geweest. Het vertrek van Renaud Emond lijkt verteerd.

“Renaud was belangrijk voor ons”, zei Oulare. “Met z’n drieën moesten we die rol van hem overnemen. In het begin was dat best moeilijk. Dit was pas mijn tweede competitie­goal. Mijn laatste scoorde ik in oktober tegen Waasland-Beveren. Maar we nemen nu allemaal onze verantwoor­delijkheid. Een goed teken”, besloot Oulare.

“Ik dacht dat er een fout gemaakt werd op Carcela, maar de bal lag daar perfect voor mij. Ik had niet veel tijd om na te denken”

Obbi Oulare

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Oulare nam tegen Antwerp zijn zoveelste nieuwe start.
FOTO PHOTO NEWS Oulare nam tegen Antwerp zijn zoveelste nieuwe start.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium