Het Belang van Limburg

Primeur Preud’homme: vijfde geel en schorsing

-

Michel Preud’homme kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en mist zo de match tegen Charleroi. Een primeur, want de Luikse coach is de eerste trainer die op deze manier een schorsing oploopt.

Preud’homme wist nochtans lang tijd zijn vijfde gele kaart te ontlopen. Zo gaf hij onlangs aan dat hij rustiger coachte, maar Nathan Verboomen deelde tegen Antwerp de fatale sanctie uit. “Ik was verrast”, zei Preud’homme. “Want ik had nog geen waarschuwi­ng gekregen. Ik maak gebaren, ja. Ik kan mijn armen niet heel de match stilhouden. Anders moeten ze me vastbinden.” “Maar ik ben ook de gekste natuurlijk”, ging hij ironisch verder. “Ik gesticulee­r. Anderen fluisteren in het oor van de vierde man. Wij zijn altijd slecht, het zij zo. De ref had zich drie keer vergist en dat heb ik laten weten. Ik wilde hen het plezier van de schorsing niet gunnen, maar het is nu toch gebeurd. “

Knappe reeks

Een

pak

positiever

kon

Preud’homme zijn over de knappe reeks die zijn ploeg heeft neergezet tegen Club Brugge, KRC Genk en Antwerp. “Zeven op negen, dat biedt perspectie­f. We zijn zeker van play-off 1. Dat is belangrijk. Net zoals het feit dat we weer een clean sheet pakken.” De Standard-trainer was ook vol lof over doelpunten­maker Obbi Oulare. “Als Obbi fit blijft, zal Roberto Martinez naar hem kijken. Het is hier al speciaal voor hem geweest. Een fitte Oulare is een topspits zoals Romelu Lukaku. We hebben veel met hem gewerkt en hopen dat hij niet opnieuw geblesseer­d raakt. Als hij fysiek top zou zijn, zou je zo iemand niet in België kunnen houden.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Verboomen duwt Preud’homme zijn vijfde gele kaart van het seizoen onder de neus.
FOTO PHOTO NEWS Verboomen duwt Preud’homme zijn vijfde gele kaart van het seizoen onder de neus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium