Het Belang van Limburg

Laatste plaats kost Mercier zijn job

-

Na de 4-0-nederlaag tegen KV Mechelen is Waasland-Beveren de nieuwe hekkenslui­ter. Daarop besliste de club om coach Arnauld Mercier (47) aan de deur te zetten. Assistent Dirk Geeraerd (56) moet de Waaslander­s op het hoogste niveau houden.

Exit Arnauld Mercier. De Franse coach betaalde het gelag voor de vrije val van de laatste weken: Waasland-Beveren zag een voorsprong van negen punten op Cercle Brugge als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook conditietr­ainer Jérémy Zaremba werd bedankt. Opvallend: de club gaat niet op zoek naar een vervanger, maar rekent op Dirk Geeraerd om het behoud veilig te stellen. De assistent bracht de fusieclub in 2012 terug naar 1A. Het is al de tweede keer dit seizoen dat geel-blauw zijn trainer op straat zet. Eind augustus werd Adnan Custovic al de laan uitgestuur­d. De voorbode voor een degradatie? De laatste twee degradante­n, Lokeren en KV Mechelen, ontsloegen in het jaar van de degradatie ook twee trainers. Mercier verscheen zondagmorg­en nog op het oefenveld, maar na een dag vol evaluatieg­esprekken viel de beslissing. “De clubleidin­g was niet te spreken over de manier waarop de wedstrijd tegen KV Mechelen werd aangevat en afgewerkt en moet reageren”, klonk het. “Er moet opnieuw vuur in de ploeg komen om de laatste drie finales van dit seizoen positief af te ronden.”

Na de recente nul op vijftien spreken de cijfers voor zich: 56 (!) tegendoelp­unten en amper 21 goals gemaakt. Waasland-Beveren telt nu evenveel punten (20) als Cercle, maar omdat het een match minder won, heeft het zijn lot niet meer in handen.

“We staan verdiend laatste”, windt middenveld­er Jur Schryvers er geen doekjes om. “Cercle speelt al weken goed voetbal en plukt daar nu de vruchten van. Wij spelen dramatisch. Nu moeten we niet meer hopen op puntenverl­ies van Cercle. We kijken eerder naar Oostende.”

MOESKROEN - CERCLE BRUGGE 0-1

OOSTENDE ZULTE WAREGEM

1 1

 ?? FOTO BELGA ?? Arnauld Mercier blaast de aftocht.
FOTO BELGA Arnauld Mercier blaast de aftocht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium