Het Belang van Limburg

Storck dankt ex-spits Lommel

-

Cercle Brugge leek een vogel voor de kat, maar na de zege in Moeskroen staat het niet langer laatste. Het Storck-effect werkt dus ook in Brugge.

Op Le Canonnier was de heldenrol weggelegd voor Dylan De Belder. De ex-spits van Lommel schonk Cercle met een heerlijke knal de drie punten. En zo lijkt Storck te doen wat hij vorig jaar bij Moeskroen al deed. Een degradatie­kandidaat uit de problemen loodsen. Al is de remonte niet zo verwonderl­ijk. Cercle teert op een budget van ruim 18 miljoen euro, maar het falende sportief beleid deed de club in het moeras belanden. Met de komst van Storck werd gekozen voor een dure, maar heilzame oplossing. De Duitser, die in de zomer nog een van de kandidaten was om Philippe Clement op te volgen bij KRC Genk, is op zijn best bij clubs waar de leiding met de rug tegen de muur staat.

“Ik wist dat het moeilijk zou zijn, maar hier bij Cercle zeggen we al langer Never give up”, aldus Storck. “Weet je wat het ook is? Wij zijn het gewoon om onder grote druk te spelen. Of ik nerveus was? Niet zoals voor Mechelen, toen ik wist dat het onze laatste kans was. Maar ik geef toe, de jongste weken slaap ik minder en word ik ’s nachts wakker. Maar de kloof is gedicht en we staan eindelijk in het voordeel.”

MOESKROEN: Butez (6), Ciranni (6), Wimmer (6), Sobiech (6), Mohamed (6), Boya (6), Bakic (6), Hocko (6), Garcia (6), Perica (6), Olinga (6).

CERCLE BRUGGE: Moser (6), Biancone (6), Chatziisai­as (6), Dabila (6), Velkovski (6), Coulibaly (6), Hoggas (6), Peeters (6), Hotic (6), De Belder (6), Eppel (6).

VERVANGING­EN: 56’ Perica door Van Durmen (6), 74’ Bakic door Ippolito (4), 78’ Hotic door Hazard (-), 89’ Hoggas door Omolo (-).

DOELPUNTEN: 74’ De Belder 0-1.

GELE KAARTEN: 52’ Bakic (fout), 52’ Velkovski (fout), 71’ Van Durmen (fout), 90’ Sobiech (fout). TOESCHOUWE­RS: 3.900.

SCHEIDSREC­HTER: Jonathan Lardot (6).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium