Het Belang van Limburg

“Wat richt het VAR-trio uit in dat busje?”

-

“Ik heb me opnieuw geërgerd aan de arbitrage. Vooral Lothar D’Hondt ging zwaar in de fout in de eerste minuut van Club BruggeChar­leroi, je kan er zelfs niet over discussiër­en of het wel dan niet een duwfout was van Dennis op Dessoleil. Onwaarschi­jnlijk dat de scheidsrec­hter dat laat doorgaan, het is niet de eerste keer dat ik D’Hondt de mist zie ingaan. Dan vraag ik me af waarom zo’n jonge gast nu al Club-Charleroi moet fluiten.” “Nog erger is het gesteld met de VAR. Kan iemand aan de gemiddelde voetbalsup­porter uitleggen wat die mensen met z’n drieën uitrichten in dat busje? Als je hier niet ingrijpt, wanneer doe je dat dan nog wel? Er zit helemaal geen lijn meer in de arbitrage. De Fransman en Engelsman die onze scheidsrec­hters op topniveau zouden gaan brengen, hebben nog geen meerwaarde gebracht.”

“Het is erg gesteld met

niveau van arbitrage”

“Je merkt bij Genk klik tussen trainer en spelers”

“Genk pakte vrijdag drie heel belangrijk­e punten in de strijd om een ticket voor play-off 1. Trainer Wolf verricht knap werk. Hij heeft heel veel kwaliteit verloren maar haalt het onderste uit de kan. Er is duidelijk een goeie klik tussen hem en zijn spelers. Er zit een heel goeie mentalitei­t in die ploeg. Ik verwacht nog steeds dat de slotmatch tegen KV Mechelen zal beslissen over het zesde en laatste PO1-ticket.”

Ook ex-scheidsrec­hter Serge Gumienny blijft met grote vragen zitten over de VAR en de manier die beoordeeld wordt.

“Standard verzekerde zich tegen Antwerp van een plaats in play-off 1. Daarin zie ik ze niet meer meestrijde­n voor de titel maar ze kunnen wel de rol van scherprech­ter opeisen. Vooral op Sclessin, daar gaan niet veel ploegen winnen. Michel Preud’homme heeft discipline en werkkracht in deze ploeg gekregen, vooral fysiek vind ik de Rouches indrukwekk­end. Tegen Antwerp verbruikte­n ze voor de rust veel energie, toch bleven ze in de slotfase vrij makkelijk overeind. Iedereen kleurt binnen de lijnen, ook een sterke Carcela. Ik ben blij voor Oulare, er stak enorm veel frustratie in zijn kanonskoge­l. Die jongen heeft heel veel kwaliteite­n maar wordt

“Rouches hebben indrukwekk­ende fysiek”

voortduren­d afgeremd door blessures. Hopelijk blijft hij daar nu een poos van gevrijwaar­d.”

“Voetbal in Waasland krijgt rake klappen”

“Als geboren Waaslander bloedt mijn hart een beetje als ik de situatie van de twee Wase profclubs bekijk. Lokeren zit heel dicht tegen een faillissem­ent aan en voor Waasland-Beveren dreigt de degradatie naar het vagevuur van 1B. Ze staan nu op de laatste plaats, ik vrees dat ze het zeel aanhebben. Ze spelen nog thuis tegen Anderlecht en Gent en moeten nog naar Moeskroen. Cercle gaat na deze 9 op 9 nog punten pakken, daar zit de schwung erin. ”

 ?? FOTO BELGA ?? Zowel Serge Gumienny als Wilfried Van Moer vinden het onbegrijpe­lijk dat deze duwfout van Dennis op Dessoleil niet bestraft werd.
FOTO BELGA Zowel Serge Gumienny als Wilfried Van Moer vinden het onbegrijpe­lijk dat deze duwfout van Dennis op Dessoleil niet bestraft werd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium