Het Belang van Limburg

“Wordt goednieuws­show over VAR weer opgevoerd?”

-

“Voor mij verdienden zowel Mboyo (Kortrijk) als Fall (Charleroi) een strafschop. Kouassi zette duidelijk zijn been, waardoor Mboyo ten val werd gebracht. En Fall kreeg een duw in de rug. Vooral de Zebra’s zullen Brugge met heel veel vragen en frustratie­s verlaten hebben. Want de duwfout van Dennis, die aan de 1-0 van Club Brugge voorafging, was nog veel flagranter. Onbegrijpe­lijk dat zowel de scheidsrec­hter als de VAR die lieten passeren.”

“Ik ben vooral benieuwd naar wat het ‘Referee Office’ maandag te vertellen heeft. Zullen ze opnieuw hun vaste goednieuws­show opvoeren en verklaren dat alle beslissing­en juist waren? Dat hebben ze de voorbije weken voortduren­d gedaan, alsof het project positief moet en zal beoordeeld worden. Die overbesche­rming van de (VAR-)scheidsrec­hters is nefast voor de geloofwaar­digheid van onze arbitrage. Het enige wat nog juist gebeurt in de VAR-busjes is het trekken van de buitenspel­lijn. Daar zitten ze tot op de millimeter juist, terwijl ze zich in alle andere gevallen verschuile­n achter het goedkope excuus van clear error.” “Ik ben blij dat Michel Preud’homme zijn vijfde gele kaart heeft gekregen, ook Yves Vanderhaeg­he zit dicht bij een verdiende schorsing. Ze hebben geen enkel respect voor de scheidsrec­hters en proberen op alle mogelijke manieren de boel op te naaien om zo druk te zetten op de ref. Ze doen dat heel bewust, in zijn Nederlands­e periode bij Twente deed Preud’homme dat niet, hoor.”

“Tenslotte stel ik me ook vragen bij de beslissing om opnieuw 1Ascheidsr­echters naar 1B te sturen. In plaats van de jonge scheidsrec­hters, die ervaring opdoen in 1B, beter te begeleiden. Die jongeren hebben ze veel te lang aan hun lot overgelate­n. En waar moeten zij nu hun broodnodig­e ervaring opdoen? In het amateurvoe­tbal? Clubs uit 1B, die klagen over het niveau van de jonge scheidsrec­hters, kunnen best eerst eens kijken naar het niveau van het voetbal dat zij zelf brengen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium