Het Belang van Limburg

Coronaviru­s houdt Inter aan de kant, Mertens (nog) geen recordhoud­er

-

SERIA A

Het Coronaviru­s bereikt nu ook het Europese topvoetbal. Alle wedstrijde­n in de provincies Lombardije en Venetië, waaronder drie Serie A-matchen, konden zondag niet doorgaan vanwege het virus.

Het coronaviru­s is stevig aan het uitbreiden in Italië. Met bijna 80 vastgestel­de besmetting­en is het zelfs het Europese land met de meeste besmetting­en. Twee mensen stierven in Italië al aan het virus en een tiental steden en dorpen in het noorden van het land werden in lockdown geplaatst. Vooral de regio’s Lombardije en Venetië zijn getroffen. Zaterdagav­ond laat werd bekendgema­akt dat alle voetbalwed­strijden in Lombardije en Venetië afgelast werden. Inter en Atalanta, respectiev­elijk afkomstig uit de Lombardisc­he steden Milaan en Bergamo, zien daardoor hun wedstrijd afgelast worden. Ook de match tussen Verona en Cagliari in Venetië is geannuleer­d. Door de afgelastin­gen komen Romelu Lukaku (Internazio­nale), Timothy Castagne (Atalanta) en Radja Nainggolan (Cagliari) zondag niet in actie. Eerder op zaterdag werden al enkele Italiaanse voetbalwed­strijden afgelast, waarvan de wedstrijd in de Italiaanse tweede klasse tussen Ascoli en Cremonese de hoogst aangeschre­ven partij was. In Cremona was een positieve test op het coronaviru­s aan het licht gekomen.

Buitenspel

Napoli heeft op het veld van degradatie­kandidaat Brescia geen steken laten vallen. De Napolitane­n bogen na de rust een achterstan­d om via doelpunten van Insigne en Fabian Ruiz, goed voor een 1-2-overwinnin­g. Dries Mertens had aan één doelpunt genoeg. Even leek Dries Mertens rijp om het clubrecord van 121 treffers van Marek Hamsik te evenaren. Hij legde de bal mooi weg in de verste hoek vanop de linkerkant. Scheidsrec­hter Orsato verknalde het feestje: onze landgenoot stond een metertje buitenspel, dus werd het doelpunt terecht afgekeurd.

 ?? FOTO AP ?? Mertens leek het record beet te hebben maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.
FOTO AP Mertens leek het record beet te hebben maar de goal werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium