Het Belang van Limburg

Colson zet Maaseik een hak

- WAREMME ZOERSEL B DILSEN-STOKKEM

MENEN MAASEIK EUROMILLIO­NS LEAGUE Maaseik liep zaterdag keihard tegen de lamp in de Hel van Menen. Greenyard slikte een 3-2-nederlaag en moet nu twee keer op rij in eigen huis winnen om door te stoten naar de play-offs. Vooral receptione­el is er veel ruimte voor verbeterin­g.

Jelte Maan had het er zaterdag in uw krant nog over. “Er zijn geen wedstrijde­n meer waarvan je op voorhand weet dat ze gelopen zijn”, liet de Maaseikse kapitein optekenen. Spijkers met koppen, zo bleek zaterdag op West-Vlaamse bodem. De combinatie van een kleine sporthal en een tumultueus publiek jaagt topteams wel vaker de stuipen op het lijf. Zo ook Maaseik. Greenyard had het in de eerste twee sets vooral receptione­el moeilijk. Setter Zimmermann holde van links naar rechts en had het daardoor moeilijk om zijn aanvallers gepast te bedienen. Menen liet zich amper op een foutje betrappen. Martijn Colson speelde in het midden één van zijn betere matchen van het seizoen. De Lommelaar scoorde aan 71 % en zette liefst 7 killblocks. Op de hoek toonde Jente De Vries zijn klasse.

Ritme 3 2

“We hadden het vooral receptione­el moeilijk in de eerste twee sets”, aldus coach Joel Banks. “We kwamen moeilijk in het juiste ritme. Dat het in Menen niet gemakkelij­k zou worden, wisten we. De voorbereid­ing was niet ideaal door de midweekmat­ch tegen Jastrzebsk­i. Vanaf set drie hebben we ons wel weer in de wedstrijd kunnen vechten.”

Er sloop vanaf set drie inderdaad beterschap in het Maaseikse spel. De recepties kwamen beter tot bij Zimmermann. Die bediende vooral middenduo Aganits-Semeniuk. Ook Kvalen kwam er op de hoek beter door.

Na een sterke vierde set startte Maaseik de tiebreak als favoriet. Maar in een kolkende Vauban viel het dubbeltje naar de kant van de thuisploeg, die vooral verdedigen­d heldendade­n verrichtte. Bij 15-14 mikte Kvalen zijn smash nipt buiten en barstte het Menense feestgedru­is los.

Verdiend gewonnen

“Wat een avond”, glunderde Martijn Colson. “Er zat heel wat jong volk op de tribunes. Zij hebben ons naar de overwinnin­g geschreeuw­d. Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. Het was een rommelige wedstrijd met veel ups en downs aan beide kanten. Maar hoewel het verschil erg klein was, vond ik ons toch de betere ploeg. En winnen tegen mijn exclub doet me altijd plezier.” Toch gaat Colson niet zweven. “Maaseik blijft torenhoog favoriet. Realistisc­h blijven is de boodschap. Feit is wel dat Maaseik nu echt met het mes op de keel speelt. De

LIGA B DAMES

Wellen boekte gisteren een vlotte overwinnin­g tegen de rode lantaarn. In de eerste twee sets stond de thuisploeg receptione­el nergens. Wevoc kreeg in set drie wat meer tegenstand, maar een sterke opslagreek­s van Lara Vriens maakte een einde aan het Luikse verzet. Wellen heeft nu op de zevende plaats al dertien punten meer dan het degradatie­kwartet, aangevoerd door Blaasveld.

SETS: 14-25, 14-25, 20-25.

EERSTE DIVISIE HEREN

Bets, zonder enkele afwezigen, speelde zeer goed in set één en twee. Zoersel nam vanaf dan meer risico in opslag. Bevo kreeg de hoeken moeilijk afgestopt. In set vier hadden de bezoekers 1-5 play-offs niet halen is voor hen een regelrecht­e catastrofe.” SETSTANDEN: 25-22, 25-21, 23-25, 20-25, 16-14.

VOOR MAASEIK: Wojick 6, Kvalen 19, Aganits 12, Nielsen 9, Semeniuk 14, Zimmerman 1. Libero: Dronkers. Kwamen in: Peeters 4, Teppan 8, Maan, Folguera.

EM QUALIFICAT­ION 3

Menen - Gr. Maaseik

PROGRAMMA

ZATERDAG 29-02-20 20.30 Gr. Maaseik - Menen

EM QUALIFICAT­ION 4

Achel - Haasrode

PROGRAMMA

ZATERDAG 29-02-20 20.30 Haasrode - Achel

SETS: 20-25, 15-25, 25-19, 25-21, 15-7.

TWEEDE DIVISIE HEREN

3-2

Leider Riemst ziet Averbode naderen tot op drie punten. Hoofdtrain­er Coenegrach­ts (skivakanti­e) werd vervangen door T2 Ramaekers. Die zag enkel setter Smeets zijn normale niveau halen. Bij Mavo heerste libero Vanholzaet­s in het achterveld, opposite Aerts aanvallend en serverend. Thuisspele­r Vanloffelt viel in set twee geblesseer­d uit, maar youngsters Teuwen en Van Dijk gaven geen krimp. Kivola vocht in set drie terug van 21-12 naar 2218, maar een vierde set uit de brand slepen zat er niet meer in.

SETS: 25-22, 25-20, 25-21.

DAMES EERSTE DIVISIE

beet. Maar dan lag de foutenlast te hoog. Met de reservemat­ch al in de benen was de tiebreak er te veel aan voor Bets.

 ?? FOTO VDB ?? Lommelaar Martijn Colson passeert Aganits
FOTO VDB Lommelaar Martijn Colson passeert Aganits

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium