Het Belang van Limburg

LVL walst over zwart beest

- GENK MAASMECHEL­EN

Derde keer, goede keer. Na nederlagen in de Belgische beker en de heenronde van de reguliere competitie legde Jaraco LVL zwarte beest Charleroi zaterdag eindelijk over de knie. En hoe! As-Tongeren liet geen spaander heel van de Henegouwse oppositie, dat na één uur en drie minuten al de aftocht moest blazen.

In de eerste twee sets maakte Charleroi af en toe een vuist via De Valkeneer, die maximaal aangespeel­d werd. Maar dankzij een beresterke Lambrix in het achterveld kon LVL comfortabe­l uitlopen. Hawinkel, Gilson en Gillis hadden de touwtjes op de hoeken andermaal stevig in handen. Overwater en Cools heersten in het blok.

In set drie stortte Charleroi helemaal in. Over 8-4 ging het naar 21-7. Setter Krenicky, die in totaal vijf aces zou slaan, toonde dat ze ook vanaf de opslaglijn een wapen van formaat is.

In de stand blijft LVL uiteraard eerste, met drie punten voorsprong op Asterix Avo. Woensdag volgt de moeilijke verplaatsi­ng naar Oostende. De goede prestaties van LVL blijven ook in Vilvoorde niet onopgemerk­t. Liefst vier speelsters werden geselectee­rd voor de Tiger Dag 3 op 11 maart. Sofie Hawinkel, Charlotte Krenicky, Marie Lambrix en Helena Gilson krijgen dan de kans om zich in de kijker van bondscoach Gert Vande Broek te spelen.

SETSTANDEN: 25-16, 25-20, 25-9. VOOR LVL: Overwater 13, Gilson 16, Gillis 16, Hawinkel 8, Cools 10, Krenicky 5. Libero: Lambrix. Kwam in: C. Humblet.

-

Vijftien op vijftien voor een ontketend Genk, dat aansluitin­g vindt bij de top drie. Balen profiteerd­e in set één optimaal van een hoge Genkse foutenlast. Daarna namen Molemans en Gielkens het commando over. Libero Craeghs pakte uit met enkele mooie reddingen. In set vier maakte Daan Hermans zijn rentree na een afwezighei­d van vijf weken (gebroken hand).

SETS: 23-25, 25-19, 25-17, 25-16.

-

De vrijgezell­enavond van libero Grootaers liet zich bij de thuisploeg in de eerste set nog voelen. Daarna nam KVCM dan toch de controle over dankzij een sterke opslagdruk. "Het was geen prachtig volleybal, maar als team stonden we er wel", concludeer­de Gunther Nelissen. SETS: 21-25, 25-18, 25-18, 25-17.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium