Het Belang van Limburg

IJzersterk Achel stap dichter bij Final Four

- HECHTEL-EKSEL AVERBODE ACHEL B RIEMST STEVOORT HEIST HELCHTEREN

ACHEL HAASRODE-LEUVEN

EUROMILLIO­NS LEAGUE

Vooraf benadrukte­n beide teams het belang van deze eerste partij. De verliezer zou meteen met de rug tegen de muur staan en twee maal op rij moeten winnen om zich te kwalificer­en voor de prestigieu­ze en lucratieve Final Four. In een sfeervolle Koekoek ging het tot halfweg gelijk op. Dan schakelde Tectum een versnellin­g hoger. Van de Kamp en vooral Campforts waren opnieuw in een begenadigd­e dag en mepten de bezoekende defensie aan flarden. Baetens stuitte vaak op een sterke Limburgse defensie. In het midden was de ervaren Koelewijn heer en meester. VHL werkte nog twee setballen weg, maar Tectum had de 1-0 beet. Ook in set twee bleef Achel scherp. Het speelde met véél grinta en goesting. Dirigent van het huzarenstu­k was captain Tim Verschuere­n. De setter had het Leuvense blok continu liggen met een gevarieerd­e passing. Onder impuls van Dedeyne strafte VHL een zeldzaam moment van hoge foutenlast bij

-

Mooie derby met in de eerste twee sets heel wat rally's. Bij 16-20 in set drie serveerde Janssen een strijdlust­ig He-Voc erop en erover. Fonteyn eiste een hoofdrol op in set vier. Quasi elke bal die hij raakte leverde een punt op. Maaseik, zonder Wynen (pols), profiteerd­e niet van de misstappen van Riemst en Averbode. “Doodjammer, maar alle lof voor Hechtel dat bleef knokken", aldus T1 Hoessels. (rkb)

SETS: 25-23, 23-25, 25-22, 25-12.

-

Prachtige stuntzege van Pelt, dat na drie opeenvolge­nde nederlagen weer boven water komt. Setter Willem Verhees nam de manschappe­n van Gust Claes vijf sets lang op sleeptouw. Ook blokkerend stond Pelt als een huis. Invallers Joren Schmidt (17) en Tom Bollen (16) toonden hun potentieel

Achel af. Maar de thuisploeg toonde zoals al zo vaak dit seizoen de nodige veerkracht.

Teampresta­tie

Tectum startte aan een knappe remonte en ging erop en erover. Koelewijn was onhoudbaar aan het net, Van de Kamp kende in aanval en blok een fantastisc­h momentum. Zijn floatservi­ce dwarrelde nét voor de achterlijn binnen: 2-0. De Koekoek ontplofte. De veer was nu gebroken bij Leuven. Goudhaantj­es Van Walle en Baetens werden door een gefocust Achel uit de match gehouden. Het tactische plan van coach Meertens klopte en zijn spelers leverden een straffe teampresta­tie

SETS: 25-23, 22-25, 20-25, 25-18, 10-15.

-

De thuisploeg ging in de eerste set receptione­el onderuit. Onder impuls van Vandereyt, Cuyvers en Boonen waren er tekenen van beterschap in set twee, maar Geel toonde zich gretiger in money time. Set drie leverde een gelijkaard­ig scenario op.

SETS: 10-25, 20-25, 22-25.

EERSTE DIVISIE DAMES

Kivola herpakte zich gepast na de barslechte prestatie tegen Herenthout. Voor de eerste keer in vier wedstrijde­n werd nog eens gewonnen tegen Angstgegne­r Amigos. Beide teams maakten er een echte vechtmatch van. Bij 2222 af: 3-0.

Leuven zal volgend weekend serieus uit haar pijp moeten komen. “3-0 is vrij onverwacht”, lachte een gelukkige star of the game Tim Verschuere­n. “De eerste twee sets waren nipt, maar we spelen een zeer stabiele match. Dat willen we in Leuven herhalen.”

Final Four in Bocholt

Tectum heeft nog één zege nodig en dan is de Final Four een feit. “Dat had niemand durven hopen. Niks moet voor ons, maar nu we er zo dichtbij zijn, willen we die kwalificat­ie héél graag.” De club vond zelfs al een oplossing voor de sporthal, want De Koekoek voldoet niet voor de Final Four en in set twee slikte Zoersel zelfs een gele én rode kaart. Mede dankzij een sterke invalbeurt van Jolien Louis haalde Riemst in set vier vlot de drie punten binnen. SETS: 25-21, 27-25, 14-25, 25-16.

TWEEDE DIVISIE DAMES

Roveka kende geen problemen met de rode lantaarn. Enkel in set één kon Kasterlee het wagonnetje langer aanhaken, maar nadien kwam Stevoort los en was het niveauvers­chil overduidel­ijk. Roveka, vijfde in de ranking, maakt zich nu op voor de streekderb­y tegen Hasselt.

SETS: 25-22, 25-14, 25-14.

-

dus zou Achel uitwijken naar de sporthal van Bocholt. Voor het zover is, volgt nog minstens één trip naar Leuven. “Het wordt opnieuw bikkelen. Het spreekt voor zich dat, als de kans zich zaterdag voordoet, we VHL meteen willen uitschakel­en.” En zo zou Tectum zich mogen opmaken voor Europees volleybal. “Stel je voor. Voor mij is dat ook al meer dan vijf seizoenen geleden. Het zou een geweldige stunt zijn.”

SETS: 25-23, 25-23, 25-22.

ACHEL: Verschuere­n, Campforts (20), van de Kamp (11), Koelewijn (9), Van Dyck (10), libero: Brouns, Zoodsma (4).

VHL: Van Walle (9), Baetens (10), Pardon (3), Blondeel (3), Peters (10), libero: Bossee, Dedeyne (5). Vielen in: Cosemans, Hofmans (1), De Saedeleer (1). was in het normale ritme te geraken. Enkel in set twee kon de leider een vuist maken, maar Heist ging er nog op en over. Een offday dus voor Stal, dat nummer twee Beringen tot op één puntje ziet komen.

SETS: 25-20, 27-25, 25-17.

-

Hasselt nam via Bungeneers de beste start. Maar HVC counterde via Kerkhofs, Hoeyberghs en Geraedts. In set twee werd er constant haasjeover gespeeld. In een tumultueus slot, met enkele dubieuze scheidsrec­hterlijke beslissing­en, werkte HVC een setbal weg. Een ace van Hoeyberghs en killblock van Verbeek legden 2-0 vast. DVH was in set drie aangeslage­n. HVC maakte liefst 15 rechtstree­kse opslagpunt­en. Goed voor ruime setwinst. Helchteren nestelt zich comfortabe­l in de subtop.

SETS: 25-20, 27-25, 25-6.

3 0

vanaf de servicelij­n. In de tiebreak toonde Pelt meer maturiteit dan de thuisploeg.

Een gehavend Stalvoc, nog steeds zonder Deckers en Claes, stuitte op een gretig Heist. De Limburgse receptie haperde, zodat het lastig

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Verschuere­n, Zoodsma en Van Dyck stoppen Baetens af.
FOTO DICK DEMEY Verschuere­n, Zoodsma en Van Dyck stoppen Baetens af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium