Het Belang van Limburg

Beringen zit leider Beverlo op de hielen

-

Bepavoc Beringen heeft een uitstekend­e zaak gedaan in het klassement. Het klopte nummer drie Lanaken, terwijl leider Stalvoc een offday kende in Heist. De titelstrij­d wordt zo nieuw leven ingeblazen, want Beringen nadert tot op slechts één puntje van Beverlo. Afgelopen zaterdag was Bepavoc heer en meester in de topper tegen Lanaken. In set één voerden de Sparvoc-dames het wedstrijdp­lan nog goed uit. De openingsse­t ging zo naar de bezoekster­s. Maar vanaf set twee, toen ook Mertens op het veld kwam bij de thuisploeg, kantelde de wedstrijd compleet. Huybrechts had een superdag. Ze zou op 22 punten eindigen. Lanaken voelde zich minder in haar sas. De foutenlast lag veel te hoog om er een spannende pot volley van te maken. Beringen controleer­de en stoomde door naar de zege. Het pakte drie belangrijk­e punten met het oog op de ranking. De tot zaterdag ongenaakba­re leider Stalvoc Beverlo kreeg onverwacht 3-0 om de oren in Heist en voelt nu de hete adem van Bepavoc in de nek. Lanaken volgt al op zes punten van de leiding, met wel nog zes duels voor de boeg. Tweede divisie maakt zich op voor een spannende titelrace. De volledige top vijf bestaat overigens uitsluiten­d uit Limburgse ploegen.

SETS: 22-25, 25-18, 25-23, 25-13.

BERINGEN: Jans (4), Schroyen (4), Bormans, Vandevenne (10), Huybrechts (22), Vangeel (13), libero’s: Camps en Steegmans. Vielen in: Mertens (4), Vandeweyer.

LANAKEN: Van Lent (9), Segnana C, Sohl (13), Willems (8), Palmaers (16), Caretta (5), libero: Nijsten. Vielen in: Segana J.

BUITENLAND

In Italië stond bij de heren de bekerfinal­e op het programma. Perugia, met coach Vital Heynen en assistent Brecht Van Kerckhove, verloor van eeuwige concurrent Civitanova (3-2). Bij de dames werd de competitie­wedstrijd van Busto Arsizio en Britt Herbots tegen Bergamo afgelast. In Duitsland wonnen Jodie Guilliams en Vilsbiburg tegen Straubing (3-1). Nathalie Lemmens en Wiesbaden verloren het staartduel bij SW Erfurt Volleyteam (3-1). In Spanje ging Tara Daerden met Madrid onderuit tegen haar ex-ploeg CV Gran Canaria (0-3). Freya Aelbrecht en het Turkse THY Istanbul maakten korte metten met Besiktas (3-0).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium