Het Belang van Limburg

En nu bevestigen tegen ‘zwakke broertje’

-

De Belgian Lions werken vanavond in Denemarken hun tweede EK-kwalificat­iewedstrij­d af. Na de stunt tegen Litouwen wordt tegen het ‘zwakke broertje’ van poule C niets anders dan winst verwacht. “We moeten inderdaad bevestigen”, zegt Retin Obasohan, de uitblinker tegen Litouwen.

De 26-jarige Retin Obasohan is geboren en getogen in Antwerpen. De explosieve shooting guard heeft roots in Nigeria en was na zijn jeugdjaren bij Kangoeroes lange tijd actief in Amerika. “Ik combineerd­e basketbal en studies aan de universite­it van Alabama. Nadat ik eventjes in Italië en Duitsland als prof aan de slag was, keerde ik terug naar de States en kwam terecht in de G-League (de opleidings­liga van de NBA, nvdr.) en bij de Northern Arizona Suns (satellietp­loeg van Phoenix Suns, nvdr.)”, zei Obasohan, die nu schittert in de Duitse Bundesliga onder coach Roel Moors.

Flair en explosivit­eit

Bij de Belgian Lions kwam Obasohan de voorbije jaren minder in actie, precies wegens zijn verblijf in Amerika. Maar vrijdag maakte hij in de interland tegen Litouwen een comeback door de grote poort. Met 21 punten en vooral veel flair en explosivit­eit in aanval en power in defense leidde hij de

Belgian Lions mee naar de stunt tegen de nummer 8 van de wereld. Hij werd door de FIBA zelfs uitgeroepe­n tot MVP van de wedstrijd. Vandaag kan Obasohan de deur naar een vijfde opeenvolge­nd EK verder helpen openbeuken. “Bevestigen tegen Denemarken is aan de orde. We zijn goed voorbereid.” Denemarken heeft als coach de Israëliër Erez Bittman, die in 2010 eersteklas­ser Gent nog coachte. Tegen de nummer 59 op de wereldrank­ing mogen de Belgian Lions (39) zich niet laten verrassen. Maar de nipte nederlaag (75-71) van Denemarken tegen Tsjechië (nummer 10) vraagt wel waakzaamhe­id.

 ?? FOTO BELGA ?? Retin Obasohan maakte bij de Belgian Lions een comeback door de grote poort.
FOTO BELGA Retin Obasohan maakte bij de Belgian Lions een comeback door de grote poort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium