Het Belang van Limburg

Vierde finale op rij voor Sint-Truiden

-

DHW-SINT-TRUIDEN 24-34 SINT-TRUIDEN-DHW 31-12 HALVE FINALE BEKER VAN BELGIË VROUWEN Handbalclu­b Sint-Truiden heeft zich voor het vierde jaar op rij geplaatst voor de finale van de beker van België voor vrouwen. De Limburgers­e dames waren in de halve finale te sterk voor DHW Antwerpen.

Sint-Truiden legde de basis voor de kwalificat­ie in de heenwedstr­ijd. Antwerpen bood in de eerste helft een meer dan degelijke repliek en beperkte de schade aan de rust tot drie doelpunten (1013). In de tweede helft bleven de sterkhoude­rs Noordink, Houben, Janssen en Marteleur belangrijk voor hun ploeg maar vooral Joy Haegemans speelde zich in de kijker. Met negen doelpunten loodste de 17-jarige opbouwspee­lster haar team naar een riante 24-34-zege. “Een begenadigd avondje zeker”, aldus Haegemans, die voor het seizoen 20182019 overkwam van Atomix Haacht. “Alle passen waren goed en al mijn shots gingen binnen. Op die manier win je het vertrouwen van de coach en ik was blij dat ik die tweede helft vol heb mogen maken.”

Return overbodig

Na de 24-34-zege in de heenwedstr­ijd kon Sint-Truiden vrij ontspannen aan de return beginnen. Geen risico’s nemen, alle kernspeler­s minuten gunnen was de boodschap. Antwerpen deed een kwartier goed mee, beperkte de schade tot 8-6 maar bij een 13-8-score aan de rust was het voor de Antwerpse dames over en uit. In de tweede helft deed de heroptrede­nde Aiko Schepkens met zes doelpunten haar duit in het zakje, kwam Joy Haegemans weer heel goed uit de verf en namen ook Lize Putzeys en Feline Vandeberk hun doelpuntje­s mee.

Atomix beperkte de schade in de eerste helft tot 19-12 maar werd na de rust weggespeel­d.

Start play-offs

Met overwinnin­gen tegen Visé en Antwerpen maakt Sint-Truiden duidelijk dat het klaar is voor de start van de play-offs zaterdag thuis tegen Hasselt. De bekerfinal­e tegen datzelfde Initia in Hasselt staat op 11 april op het programma.

DHW-SINT-TRUIDEN 24-34 Sint-Truiden:Houben 5, Putzeys 2, Janssen 3, Marteleur 4, Lamotte 3, Noordink 5,Vandenberk 1,Haegemans 11.

ANTWERPEN-DHW 31-12 SINT-TRUIDEN: Houben 7,Putzeys3, Janssen 1,Marteleur 3, Lamotte 1, Castermans 1, Vandeberk 2, Schepkens 8, Haegemans 5.

BOCHOLT: Wertelaers 2, Winters 5, Kooijman 11, Cremers 1, Koninkx 1, Spooren 5, Colman 2, Kedziora 4, Driesen 4, J. Lamers 1, Valkenboor­gh 5.

Hasselt bekoorde niet voor de rust (9-11) maar kon rekenen op een trefzekere De Beule.

HASSELT: Abadie 6, Mirosavlje­vic 6, Vancriekin­ge 3, De Beule 5, Gijs 2, Buciuman 2, Degbey 2.

MANNEN TWEEDE NATIONALE

Bocholt verspeelde een voorsprong van vier doelpunten en kwam niet verder dan een gelijkspel.

BOCHOLT: Ritzen 1, Lamers 8, Daubies 2, Ceyssens 1, Scheepers 2, Winters 1, Jaeken 7.

Sint-Truiden deed aardig mee tot 1919 (40’) maar was daarna niet meer bij de les.

SINT-TRUIDEN: Vanderstra­eten 12, Jackers 1, D. Krasuski 2, K. krasuski 5, Roland 3, Carolus 1, Barthels 4.

?? MINTEN
FOTO SERGE ?? Vreugde bij de dames van Sint-Truiden nadat ze zich plaatsen voor de vierde finale op rij.
MINTEN FOTO SERGE Vreugde bij de dames van Sint-Truiden nadat ze zich plaatsen voor de vierde finale op rij.