Het Belang van Limburg

“Niemand verdiende zege”

-

SPORTING HASSELT HOOGSTRATE­N

TWEEDE AMATEUR B 1 1 Sporting Hasselt maakte tegen Hoogstrate­n een slechte beurt en mocht achteraf zeker niet mopperen om de draw. Opvallend, de eindstand stond al na vijf minuten op het bord.

Weinig volk en weinig animo in het stadion, maar toch begon Hasselt opgeladen aan de partij. Na amper drie minuten trapte Ruben Janssen aan de tweede paal hard binnen na een corner van Deville. Lang kon Hasselt niet genieten want twee minuten later onderschep­te Van Zantvoort een terugspeel­bal van Wijnen om er 1-1 van te maken. De start van een doelpunten­festival? Het tegendeel was waar. Een stuurloos Hasselt kwam niet meer aan voetballen toe en de beste kans voor rust was nog voor de bezoekers. Hetzelfde verhaal na rust. Beide ploegen kregen wel nog kansen om te winnen. Etien Aka (kopbal op de lat) en Deville (schot overhoeks naast) voor Hasselt en aan de overzijde moest Ghijsens twee keer de meubelen redden. Trainer Broeckx wond er geen doekjes om na de match. “Niemand verdiende hier vandaag de zege. Een aantal bepalende spelers voetballen momenteel onder hun niveau. Het team als geheel staat er ook niet. Hopelijk brengt een weekje rust wat soelaas”, zuchtte Broeckx. Verdediger Aka Etien werkte zich te pletter en kopte in de tweede helft de winning goal tegen de lat. Aka: “We werken hard op training en we willen wel, maar op dit moment komt het er even niet uit. Voor mij was het extra pijnlijk. Ik kopte tegen de onderkant van de lat en pakte een zesde geel. Nu mis ik de match in Bocholt”, baalde Aka.

SPORTING HASSELT: Ghijsens, Jaspers, Etien Aka, Ofori, Janssen, Deville, Wijnen, Haenen (65’ Verbeeck), Bracké, Bounou, Reck (65’ Odutayo).

HOOGSTRATE­N: Smet, Van Dooren, Van Zantvoort, Meeusen, Swaegers, Vermeeren (78’ Achterberg), Tarcan (75’ Bruyndonck­x), Van Huffel, Lauryssen, Meeuwis, Tilburgs. DOELPUNTEN: 3’ Janssen 1-0, 5’ Van Zantvoort 1-1.

GELE KAARTEN: Wijnen, Bounou, Etien Aka, Janssen, Tilburgs.

SCHEIDSREC­HTER: Van Uffelen. TOESCHOUWE­RS: 250.