Het Belang van Limburg

Superjoker Tuur Houben breekt de ban

-

BOCHOLT LONDERZEEL TWEEDE AMATEUR B 3 1 De ongeslagen thuisreput­atie blijft overeind, maar het kostte Bocholt danig wat moeite. Tot een kwartier voor tijd hingen de bordjes op de Damburg immers nog gelijk. Tot invaller Houben de ban toch nog brak.

Na een bewogen week staan de Noord-Limburgers met de hulp van Wijgmaal virtueel opnieuw aan de leiding. Het mocht een wonder heten dat het bezoekende Londerzeel zonder kleerscheu­ren de verschroei­ende lokale start overleefde. Net voor het halfuur werd het voor de thuisploeg na een pegel van Morais de Almeida zelfs helemaal te gek voor woorden. Een opdoffer die gelukkig niet lang nazinderde want nog in dezelfde minuut boog W. Scheelen een afgeweerde plaatsbal van Bertjens om in de gelijkmake­r.

Meteen ook een gevleide ruststand voor de bezoekers die later in de match nochtans tot tweemaal toe verzuimden om de thuisploeg opnieuw te verrassen. Morais (naast) en Teirlinckx (kopbal pal op Wertelaars) misten en dat brak de bezoekers uiteindeli­jk zuur op. “Als je bij zo een sterke ploeg als Bocholt die kansen creeert, moet je ze afmaken. Doe je dat niet, dan ga je de boot in”, aldus een nuchtere trainer JeanPierre Vandevelde.

Met passie en geduld

Het laatste kwartier was inderdaad weer helemaal wit-zwart gekleurd. Een sublieme actie van invaller Houben en een schuiver van Bertjens zorgden uiteindeli­jk voor een logische 3-1-zege. “Met slechts twee trainingen was mijn bijdrage deze week minimaal. ik heb de groep wel ingeprent dat ze met plezier en passie moet blijven voetballen. De wind en het veld speelden niet in onze kaart maar we hebben de bezoekende defensie geduldig gesloopt. Dat Tienen verliest op Wijgmaal? Iedere week zit er een verrassing aan te komen. Nog zeven matchen scheiden ons van iets moois. Dat de groep er echt voor gaat? Wel, deze trainer ook hoor”, lachte Rocky Peeters na zijn eerste wedstrijd als Bocholtcoa­ch. Kilometerv­reter Pieter Nys was vooral blij dat de gelijkmake­r zo snel viel. “Anders dreig je te verzeilen in een lange achtervolg­ing. Onze weerbaarhe­id en geduld bezorgden ons loon naar werken. Fysiek ben ik volledig top en deze groep is echt mijn ding. Als we de thuismatch­en tegen Berchem en Hasselt ook nog kunnen winnen…” BOCHOLT: Wertelaers, Geebelen, van den Putte, R. Scheelen, Nys, Devon Maes (85’ Didden), Kessels (60’ Houben), Bertjens, Palmans, W. Scheelen, Vanhaen. LONDERZEEL: Van Gijzeghem, Caignau (85’ Verbelen), Teirlinckx, Van Hoof, Sarr, Aalhoul (85’ Lufua), De Groodt (80’ Oulad Haj Amar), Tarfi, Morais De Almeida, Dellevoet. DOELPUNTEN: 27’ Morais De Almeida 0-1, 28’ W. Scheelen 1-1, 78’ Houben 2-1, 90’ Bertjens 3-1.

GELE KAARTEN: Nys, Geebelen, Tarfi. SCHEIDSREC­HTER: Bury. TOESCHOUWE­RS: 250. (edst)

WIJGMAAL - TIENEN

3-0

WIJGMAAL: Vanwelkenh­uysen, Mertens (70’ Da Silva), De Keukeleere, Boogaerts (61’ Goor), Stockx, Dehond (82’ Dewaet), Bongiorno, Delorge, Molenbergh­s, Mathei, Pellegriti. TIENEN: Hannes, Meeus, Ventôse, Weeghmans, Grancea (72’ Deflem), Singh, Claes, Bogaerts, Matterne, Kempeneers, Vanwelkenh­uysen (72’ Acke).

DOELPUNTEN: 83’ Dewaet 1-0, 85’ Mathei 2-0, 90’ Bongiorno 3-0.

GELE KAARTEN: Delorge, Ventôse, Pellegriti, Matterne.

HALLE - BERCHEM 2-0 PEPINGEN HALLE: Deweerdt, Ntika, Sarkic, Dailly, Bourgeois, Houssane, Pé, Vandenbran­de (90’ Debondt), Van Belle, Mikal (70’ Ertveldt), Baras (88’ Amin Niyonku).

BERCHEM: Appels, Van den Bossche, Joris (53’ Saillart), Vermeire, Van Kruyssen, El Yazdi, Cornelisse­n, Vallez, Spies, Beirlant (77’ El Makhoukhi), Peers.

DOELPUNTEN: 30’ Sarkic 1-0, 49’ Mikal 2-0.

GELE KAARTEN: Joris, Peers.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Pieter Nys vliegt er stevig in, Dellevoet kan maar net ontwijken.
FOTO DICK DEMEY Pieter Nys vliegt er stevig in, Dellevoet kan maar net ontwijken.
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Bracké en Van Huffel bikkelen om de bal.
FOTO SERGE MINTEN Bracké en Van Huffel bikkelen om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium