Het Belang van Limburg

AMATEURVOE­TBAL Pelt geeft 2-0-voorsprong weg tegen Bilzen-Waltwilder

-

PELT - BWW DERDE AMATEUR B Pelt heeft het thuis andermaal niet kunnen waarmaken. In het Limburgs onderonsje met BilzenWalt­wilder gingen de Noord-Limburgers rusten met 2-0, maar BWW knokte zich terug tot 2-3.

D2-3

e bezoekers staken zich niet weg en kwamen in de openingsfa­se dicht bij Vanhengel. Die weerde een poging van Wijnen met de vuisten. Op het halfuur verraste Bruno iedereen met een strakke schuiver mooi in doel, Dengis was kansloos. Amper bekomen draaide Koç zich in de kleine rechthoek vrij (2-0). Sanwo, na de rust ingekomen voor Omeruo, kopte de aansluitin­gstreffer voorbij Vanhengel. Met een voetveeg hield Dengis Koç van de 3-1. Wijnen stelde gelijk met een pegel in de kruising. Na de 2-2 kreeg Pelt nog kansen maar Smolders en Goossens geraakten niet voorbij Dengis. Op hoekschop van Zejnilovic kopte Sanwo de winning goal binnen.

Boeken dicht en een anticlimax voor Pelt dat zo de eindronded­romen kan opbergen. En begrafenis­stemming in de kleedkamer. “Er zijn geen woorden voor. Wij lopen 2-0 uit, hebben de match in handen en krijgen kansen om drie wedstrijde­n te winnen. Wij morsen met de kansen en moeten de schuld bij onszelf zoeken”, durfde Smolders zijn mening te ventileren. Esperanza heeft het thuis moeilijk om te winnen. Het laatste halfuur is er te veel aan. “Tweemaal thuis gewonnen en een keer

HEUR-TONGEREN - VK LINDEN

In de eerste helft kreeg de thuisploeg een half dozijn mogelijkhe­den maar enkel Weckx (afstandssc­hot) en

Dingenen (elfmeter) scoorden. Het éénrichtin­gsvoetbal ging na de rust gewoon door. De derde keer dat

Camara alleen voor Hannes opdook, kon hij niet meer missen: 3-0. Heur-Tongeren hield het gaspedaal ingedrukt en vond nog driemaal de weg naar de netten.

Een fractie concentrat­ieverlies leverde de eerredder op voor de sportieve bezoekers. Jente Weckx (foto) opende en sloot de debatten met twee pegels van buiten de zestien. “Die afstandssc­hoten zijn een beetje mijn handelsmer­k. Op training vrijdag vlogen ze er ook al goed in.” De buren uit Wellen staken met een gelijkspel tegen primus Lyra-Lierse een handje toe. Weckx: “We naderen L-L nu op vier punten. Als je zo dichtbij staat op zeven wedstrijde­n van het einde, moet je er voor durven gaan. Zeker omdat het programma van L-L een pak moeilijker oogt. We zien wel waar ons schip strandt.”

HEUR-TONGEREN: Vandecaets­beek, Weckx, Geurts, Quintiens (73’ Dupain), Wagemans (73’ Legenvre), Dingenen, Camara, Geybels, Tans (73’ Vanderhove­n), Otero Perez, Ibricic.

LINDEN: Hannes, Tits, Fannes, Stiennon (65’ Van Bladel), Vanderwege­n, Govaerts, Ruelle, Reynders (74’ Sterckx), Vandebeeck (32’ Marchoul), Van Cleynenbre­ugel, Plützer.

DOELPUNTEN: 8’ Weckx 1-0, 20’ Dingenen (P) 2-0, 52’ Camara 3-0, 56’ Geurts 4-0, 64’ Geybels 5-0, 68’ Van Bladel 5-1, 76’ Weckx 6-1.

GELE KAARTEN: Ruelle, Van Cleynenbre­ugel.

SCHEIDSREC­HTER: Sbaghi.

TOESCHOUWE­RS: 150 (matr)

6-1

gelijk, dat is te weinig om bovenaan mee te doen.” Dan haalde T1 Mathieu Mertens (Pelt) nog zijn gelijk. “Zij staan onder hun stand geklasseer­d. Met zo'n ploeg ben je nooit klaar. De verdienste van Bilzen is dat zij er na de 2-1 in zijn blijven geloven. Ze pompten er alles uit.”

Man van de match

Alles in schril contrast met de vreugde van de overwinnin­g in het BWW kamp. Zoeken naar de man van de match? Wij zouden durven denken aan goalie Robin Dengis met drie perfecte reddingen man op man - of aan Ernest Sanwo met zijn twee kopbaldoel­punten. De doelman bleef er rustig onder: “Ik moet de ballen tegenhoude­n. De anderen moeten ze erin shotten. Wij zijn op het goede moment in de wedstrijd gekomen.” In het absolute slot kopte Sanwo de winning goal tegen de touwen. “De tactisch wissel van Omeruo met Sanwo was geslaagd. Sanwo, die als verdediger is aangetrokk­en, staat in de spits met al tien goals. Het is de overwinnin­g van het collectief. Wij wisten dat dit zowat onze laatste kans was. We zijn erin blijven geloven en hebben er alles op gezet na de 2-1. Geluk mag je ook eens hebben. De corner in de slotminuut? Onbeschrij­felijk dat die er nog inging. Wij zijn niet dood”, aldus kapitein Jonas Schoubs.

ESP. PELT: Vanhengel, Joosten, Van De Kerkhof, Thomassen (76' Kusters), Doms, Goossens, Bruno, Brouwers, Corstjens, Koç, Smolders.

BILZEN-WALTWILDER: Dengis, Appermont), Lacroix (89' Theunissen), Kachala, Omeruo (57' Sanwo), Annab, Zejnilovic, Swijngedou­w, Wijnen, Cascio, Schoubs.

DOELPUNTEN: 30' Bruno 1-0; 34' Koç 2-0; 61' Sanwo 2-1; 80' Wijnen 2-2; 90' Sanwo 2-3. GELE KAARTEN: Cascio.

SCHEIDSREC­HTER: Vandevenne. TOESCHOUWE­RS: 250.

WELLEN - LYRA-LIERSE

In een spektakelr­ijke wedstrijd maakten Wellen en

Lyra-Lierse reclame voor het amateurvoe­tbal. Wellenaanv­oerder Degeling (foto) drukte met twee assists zijn stempel en strompelde na 88 minuten van het veld. “Ik kan niet zeggen hoe diep, maar wel dat ik héél diep gegaan ben”, hijgde hij nog na. De bezoekers dicteerden het verschroei­ende tempo, de thuisploeg speelde met veel plezier mee. “Al bij al is een gelijkspel een correct resultaat, we mogen tevreden zijn met dit punt. Ik ben fier op deze ploegprest­atie, en zeker op de jonge garde. We hebben de toekomstig­e kampioen het leven meer dan zuur gemaakt.” KVK breide zo een vervolg aan haar thuisreeks die inmiddels zeven ongeslagen wedstrijde­n bedraagt en tegen topploegen altijd iets meer lijkt te kunnen. “Als we ruimte krijgen, zijn we op ons best. Dat bewezen we ook tegen Tongeren en Houtvenne. De komende weken krijgen we weer tegenstand­ers die zich zullen ingraven, maar als we deze lijn doortrekke­n, komt dat goed”, besloot Degeling.

3-3

WELLEN: Rausin, Dekens, Kardes, Houben, Vankrunkel­sven, Haex (82’ Lemmens), Winkels, Degeling (88’ Ramaekers A.), Vandebroek, Watson (89’ Driesmans), Heeren.

LYRA-LIERSE: Maes, Cloetens, Van Parys, Adesanya, Dillien, Lambreghts, Nys, Van Den Buijs (30’ Van Goylen), Van Den Brande, Jacobs, Peffer.

DOELPUNTEN: 22’ Watson 1-0, 49’ Heeren 2-0, 55’ Adesanya 2-1, 58’ Watson 3-1, 62’ Cloetens 3-2, 78’ Dillien 3-3.

SCHEIDSREC­HTER: Schepers.

TOESCHOUWE­RS: 300. (dapa)

 ?? DICK DEMEY
FOTO ?? BWW bleef erin geloven, waardoor Pelt opnieuw met lege handen achterblij­ft.
DICK DEMEY FOTO BWW bleef erin geloven, waardoor Pelt opnieuw met lege handen achterblij­ft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium