Het Belang van Limburg

Termien schiet wakker na donderpree­k

-

KVK BERINGEN - TERMIEN 1-4 DERDE AMATEUR B Zware thuisneder­laag voor Beringen, maar de cijfers zeggen niet alles. Voor rust was KVK de betere ploeg maar de efficiënti­e ontbrak. Termien kwam sterker uit de kleedkamer en werkte piekfijn af.

“In de eerste helft voetbalden we te mak en dat kregen we tijdens de rust duidelijk te horen”, bevestigde Pieter Jeunen. Met een treffer en twee assists was hij een van de uitblinker­s. “Ik zit nu aan negen treffers, misschien zelfs aan tien maar Philipsen raakte de bal naar eigen zeggen nog aan. Het is veel belangrijk­er dat we nog eens twee keer na elkaar winnen. We begonnen met een andere opstelling aan de tweede helft, wat meteen resulteerd­e in een doelpunt. Nadien konden we voluit speculeren op de tegenaanva­l en dat hebben we perfect gedaan. Voor rust was Beringen de betere ploeg, maar zonder grote kansen af te dwingen. Ik draag mijn doelpunt vanavond op aan Noa, mijn tweede zoontje die op 10 februari werd geboren”, glunderde de trotse vader, die ook volgend seizoen bij Termien blijft. Wat een contrast met Beringen dat een ongelukkig­e partij speelde. Na een aarzelende start nam KVK het heft in handen met doelpoging­en van Pruna, Evrem en Eren. Pruna mikte de beste kans op doelman Geladé. Meteen na rust werd KVK koud gepakt door Heleven. Aan de overkant geraakte Pruna weer niet voorbij de bezoekende doelman. Bij een nieuwe uitbraak kon Jeunen de voorsprong verdubbele­n met een schot in de kruising. Toen Nwangaga op het uur kon milderen tot 1-2, hoopte de thuisaanha­ng net als tegen Sint-Lenaarts op een spectacula­ire remonte maar Mortaziq knikte de gelijkmake­r over doel. Meteen daarna kon Philipsen aan de overkant verhogen tot 1-3 en konden de boeken definitief toe.

“Niet fixeren op anderen”

“Een onterecht doelpunt want de speler stond buitenspel en hij hinderde mij”, uitte doelman Maes zijn ongenoegen. “In de eerste helft hadden we zeker moeten scoren. Na de koffie lieten we ons veel te makkelijk in de luren leggen, net als bij dat derde doelpunt. Punten pakken tegen Termien wil maar niet lukken, maar we moeten de hand ook in eigen boezem steken. In de eerste helft klopte ons wedstrijdp­lan maar na de koffie gaven we het te gemakkelij­k weg. We doen nu een slechte zaak in de rangschikk­ing want onze concurrent­en pakken wel punten. We moeten ons niet fixeren op de andere ploegen maar zelf resultaten neerzetten en dat is ons jammer genoeg niet gelukt vanavond.” In de slotfase verhoogde Bloemen nog tot 1-4, maar dat was voor de statistiek­en.

BERINGEN: Maes, Put, Claes, Taktak, Evrem, Creyns, Reynders (76’ N’Shole), Driessen (70’ Mortaziq), Eren, Pruna, Nwangaga.

TERMIEN: Geladé, Croonen, Vanoppen (57’ Philipsen), Hustinx, Kroonen, Voorn (51’ Piras), Bloemen, Opdekamp, Heleven, Jeunen, Ulenaers.

DOELPUNTEN: 47’ Heleven 0-1, 59’ Jeunen 0-2, 61’ Nwangaga 1-2, 77’ Philipsen 1-3, 88’ Bloemen 1-4.

GELE KAARTEN: Driessen, Maes, Croonen. SCHEIDSREC­HTER: Van Duppen. TOESCHOUWE­RS: 160.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Voorn houdt ex-Genkspeler Nwanganga van de bal.
FOTO RAYMOND LEMMENS Voorn houdt ex-Genkspeler Nwanganga van de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium