Het Belang van Limburg

Eerste basisplaat­s in 2020, meteen twee goals

-

KVK WELLEN DERDE AMATEUR B

Een koelbloedi­ge schuiver oog in oog met de doelman en een lichte deviatie op een scherp aangesnede­n voorzet. Dion Watson vond zaterdagav­ond in het 3-3-gelijkspel van KVK Wellen tegen Lyra-Lierse zijn neus voor goals terug. “Het heeft lang geduurd”, zuchtte hij voldaan.

Ein-de-lijk! juichte Watson na affluiten in de catacomben. Zijn lach kon niet breder. De Nederlands-Amerikaans­e spits zette zijn eerste basisplaat­s sinds de winterstop meteen om in twee doelpunten. Hij stond al drie maanden droog. “Ik ben echt tevreden”, klinkt het. “Alleen jammer dat we onze voorsprong niet konden vasthouden. Als je 2-0 en 3-1 voor staat, mag je die niet meer weggeven.”

Een hattrick zat er net niet in. “Die bal van Stef (Heeren, nvdr.) kwam heel snel aan de eerste paal en ik trapte puur op instinct. Als ik hem even anders raak, vliegt hij misschien wel binnen”, aldus Watson.

“Ik snapte er niks van”

Tijdens de winterstop liep Watson een kleine blessure op die hem enkele weken aan de kant hield. Daardoor viel hij uit de eerste elf. “Het heeft lang geduurd voor ik terug mocht starten”, zegt hij. “Ik voelde me al even terug topfit, trainde sterk en de wedstrijde­n die ik bij de beloften afwerkte, liepen allemaal van een leien dakje. Ik snapte echt niet waarom ik niet eerder terug in de ploeg kwam en vroeg daarom enkele weken geleden aan de coach: ‘Wat verwacht u van mij? Wat moet ik nog méér doen?’ Waarop hij dan antwoordde dat ik gewoon mijn best moest blijven doen, ik snapte er niks van. Ik was er lang terug klaar voor.”

Kans gegrepen

Uiteindeli­jk kreeg Watson een half uur tegen Termien. Daarin maakte hij indruk. Dat leverde hem dit weekend een basisplaat­s op. “Ik wist al sinds donderdag dat ik vandaag mocht starten en was echt gemotiveer­d, onder andere omdat het tegen de eerste was, maar ook omdat ik deze kans met twee handen wou grijpen. En dat heb ik denk ik wel gedaan!”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Dion Watson toonde tegen Lyra-Lierse dat hij zijn neus voor goals niet kwijt is geraakt.
FOTO JEFFREY GAENS Dion Watson toonde tegen Lyra-Lierse dat hij zijn neus voor goals niet kwijt is geraakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium