Het Belang van Limburg

Genk domineert in leuke pot tegen OHL

-

Een gehavend Genk was heer en meester. Janssen zette al snel verdiend de openingstr­effer op het bord. Vlak voor rust verdubbeld­e Merkelbach. Ze mikte een voorzet van Knapen in de rechterben­edenhoek. Op het uitvallen van Weytjens (knieblessu­re) na, een meer dan geslaagde eerste helft dus voor Genk.

Na de pauze herstelde OHL het evenwicht. Keepster Delvaux onderschei­dde zich op enkele Leuvense pogingen en twintig

EERSTE NATIONALE Genk B-St. Ghislain

Een sterk Genk toonde in de eerste helft enkele goede combinatie­s en kwam 2-0 voor dankzij doelpunten van Duijsters en Leynen. De bezoekers konden één keer tegenprikk­en: 2-1 na 45’. In de tweede helft kwamen de bezoekers beter voor de dag en scoorden ze de aansluitin­gstreffer. Een aangeslage­n Genk kon geen vuist meer maken: 2-4.

TWEEDE NATIONALE Oudergem-Louwel

2-4

3-0

Louwel miste in deze moeilijke verplaatsi­ng Dilissen (spierscheu­r) en Volbragt (geschorst). Oudergem kwam op voorsprong na slecht verdedigen bij een hoekschop. Een onzuivere terugspeel­bal deed de deur helemaal dicht voor de minuten voor tijd deed Duijsters de Leuvense boeken definitief dicht. Ze pegelde de 1-3 binnen na een driehoekje met Janssen en Merkelbach.

KRC GENK: Delvaux, Kees, Weytjens (25’ Duijsters), Tysiak, Geers, Loos, Knapen, Verhoeven, Teulings (78’ Leynen), Janssen (88’ Verhoeven), Merkelbach. DOELPUNTEN: 23’ Janssen 0-1, 41’ Merkelbach 0-2, 58’ Eurlings 1-2, 71’ Duijsters 1-3.

GELE KAARTEN: 30’ Hellinx, 62’ Loos, 73’ Michiels, 89’ Gomboso. SCHEIDSREC­HTER: W. Huyghe. (aula)

bezoekers. Ondanks het vele balbezit en de druk incasseerd­e Louwel nog een derde goal.

EERSTE PROVINCIAL­E

BOCHOLT-DIEPENBEEK 0-2: Rust: 0-1. Doelpunten: Kerkhofs 0-1, Meekers 0-2.

BS SPORT-GENK C 0-11: Rust: 0-6. Doelpunten: Gorga 0-1, Morlesin 0-2, Dubois 0-3, Giuga 0-4, Morlesin 0-5, Morlesin 0-6, Gorga 0-7, Van Craenenbro­eck 0-8, Gorga 0-9, Germans 0-10, Giuga 0-11.

TWEEDE PROVINCIAL­E

DIEPENBEEK B-WIEMISMEER 5-1: Rust: 2-0. Doelpunten: Billen 1-0, Kerkhofs 2-0, Heleven 3-0, Billen 4-0, Dullers 4-1, Billen 5-1.(erma)

TOPSCHUTTE­RS

EERSTE PROVINCIAL­E: 28: Put (Jong Stvv). 24: De Meester (Lommel). 23: Huijnen (Bokrijk). 22: Van Hove (Pelt).

21: Niesen (Alken). 20: De Raeve (Alken). 19: Van Tuel (Bocholt). 17: Buntinx (Alken), Giuga (Genk C), C. Maes (Lommel), Merken (Bilzen). TWEEDE PROVINCIAL­E: 62: Te Locke (Membruggen). 40: Corten (Jong Stvv B). 24: K. Stulens (Maaseik). 23: Smets (Jong Stvv B).