Het Belang van Limburg

Zepperen Brustem stunt met Vanwelkenh­uysen

-

ZEPPEREN BRUSTEM EERSTE PROVINCIAL­E

Met KVK Tienen strijdt hij voor een plekje in de eerste amateurlig­a. Toch kiest ex-prof Dylan Vanwelkenh­uysen volgend seizoen voor Zepperen Brustem. Als de club in eerste provincial­e blijft, tekent hij er een contract voor drie seizoenen.

Kwatongen beweren dat de komst van THES-coach Bart Vanhoudt naar Tienen zowel Dylan Vanwelkenh­uysen als Marijn Convents, beiden ex-THES, richting exit duwt. “Absoluut niet”, vertelt de spits. “Ik nam dit besluit met pijn in het hart. Tienen is immers een enorm fijne club. De waarheid is dat ik de trainingen bij Tienen niet meer kan combineren met mijn profession­ele bezigheden. Als je meedraait in de top van tweede amateurkla­sse, beperkt het voetbal zich niet tot drie trainingen. Je moet fysiek enorm naar een match toeleven. Dat zal enkele reeksen lager minder het geval zijn. Weet je, in drie jaar tijd klom ik op tot coach van verkopers bij Nike. Deze job is me op het lijf geschreven. Daarom wil ik investeren in mijn loopbaan, want die is niet zo vluchtig als een voetbalcar­rière. Zepperen Brustem hoorde dat ik een oplossing zocht en was er snel bij om me een mooie overeenkom­st voor te leggen. De club bewijst met meerdere aanwinsten dat ze weer een subtopper in eerste provincial­e wil worden.”

Offensieve weelde

Coach Kevin Baets beaamt dat Zepperen Brustem volgend seizoen baadt in de offensieve weelde. “Naast Dylan haalde de voorzitter goudhaantj­e Nijaz Ibricic terug uit Heur-Tongeren. Met ook nog Demarteau (Schoonbeek-Beverst) en blijvers Van De Paer en Verjans tellen we komend seizoen de nodige aanvallend­e opties. Dat betekent niet dat paarswit met torenhoge ambities aan het seizoen zal starten. Samen met de club wil ik vooral vermijden dat we een tweede keer tegen de degradatie moeten vechten. Die degradatie­strijd slorpt ons de komende weken volledig op. Ik ga ervan uit dat Zepperen Brustem niet zal degraderen”, zo herhaalt de coach het mantra dat de afgelopen twee weken loeihard door de kleedkamer schalde.

 ?? FOTO JG ?? Dylan Vanwelkenh­uysen strijdt momenteel met KVK Tienen voor promotie naar de eerste amateurlig­a.
FOTO JG Dylan Vanwelkenh­uysen strijdt momenteel met KVK Tienen voor promotie naar de eerste amateurlig­a.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium