Het Belang van Limburg

VIERDE PROVINCIAL­E Borgloon geeft Herkenrode fikse pandoering: 7-0

-

BORGLOON HERKENRODE VIERDE PROVINCIAL­E C

Van een wedstrijd tussen de top twee uit de rangschikk­ing verwacht je veel. Deze 7-0-pandoering overtrof echter de stoutste verwachtin­gen. 7 0

Met zijn diepgang speelde Thomas Oudebrouck­x een cruciale rol in de lokale zege. “Jammer genoeg komt de voorsprong niet vroeger want op snelheid dwong ik een strafschop af”, aldus de linkerflan­k. “Dik tien minuten later was het wel prijs. Maatje Peeters trapte een heerlijke pass van Dupain op de doelman waarop ik in de rebound de 1-0 maakte. Vooraf wist ik dat we de tweede helft met wind in de rug oppermacht­ig zouden zijn. Breesch nette al snel de dubbele voorsprong. En na de rode kaart voor Goossens was het zaak rustig te blijven en de partij uit te spelen. Dat hebben we met verve gedaan, zo bewijst de 7-0. Ik heb het gevoel dat de titel nu binnen is”, aldus Oudebrouck­x. “Ondanks een voorgift van tien punten op zes wedstrijde­n van het einde feest ik nog niet mee”, vertelt Jurgen Neven, de jeugdige coach van Borgloon. “Met deze monsterzeg­e zet mijn ploeg een grote stap. Toch scheiden enkele zeges ons nog van de titel. Anderzijds moet ik toegeven dat we al gericht speuren naar versterkin­gen voor derde provincial­e.” Herkenrode-coach Stijn Celus had geen reden tot juichen. “Ik moet me sportief neerleggen bij dit verlies. We kwamen na rust op alle vlakken te kort. Mijn boodschap naar de groep is: even gas terugnemen om daarna voluit te gaan in de eindronde.”

BORGLOON: Bonneux, Roosen, Cuypers (82’ Uten), Carnotensi­s (71’ Boogaerts), Guffens (82’ Vandendyck), Cleynen, Peeters, Dupain, Breesch, Oudebrouck­x, Voets.

HERKENRODE: Philtjens, Smets, Voet, Vanoppen, Sjepelev (66’ Myny), Briers (71’ Kindermans), Houben, Vandebroek, Meynen, Goossens,Leysen. DOELPUNTEN: 43’ Oudebrouck­x 1-0, 55’ Breesch 2-0, 69’ en 75’ Guffens 3-0 en 4-0, 77’ Voet (ed) 5-0, 86’ Breesch 6-0, 89’ Boogaerts 7-0. STRAFSCHOP: 28’ Breesch (gemist).

RODE KAART: 59’ Goossens (2x geel).

GELE KAARTEN: Peeters, Smets, Goossens SCHEIDSREC­HTER: Thijs.

TOESCHOUWE­RS: 70. (gsb)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Scheidsrec­hter Thijs volgt aandachtig een duel tussen Peeters en Leysen.
FOTO SERGE MINTEN Scheidsrec­hter Thijs volgt aandachtig een duel tussen Peeters en Leysen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium