Het Belang van Limburg

Eisden verliest derby en mikt nu op play-downs

- Jo Trekels

Tweede Limburgse derby in twee weken voor Eisden-Dorp, dat Hasselt vorige week twee punten ontfutseld­e. Zover kwam het niet in Borgloon. De thuisploeg was niet top, maar toonde maturiteit.

Vier tegen twee. Een lage score, met een kleine maar duidelijke marge. Het resultaat weerspiege­lde de waardeverh­oudingen. “We wilden de positieve lijn van één helft tegen Charleroi, de Limburgse bekermatch tegen Meeuwen en de match tegen Hasselt doortrekke­n”, zei de Eisdense coach Dennis Hamers, die Guy Beckers (zie kort) verving. “De eerste acht minuten waren we de betere en deden we hen pijn. Nadien begonnen de motoren zwaar te worden. Daardoor stonden we iets te laag te verdedigen bij de 1-0 van Paulus. Vermijdbaa­r. De 2-0 spelen ze goed uit. Toch bleven we erin geloven, gesterkt door de 2-1. Helaas slikken we meteen te gemakkelij­k de 3-1. We wisselen door en na een miscommuni­catie komt Meerburg op de flank te staan. Borgloon profiteerd­e. Na 4-1 ging Ter Linden als vliegende keeper spelen, maar daar hebben we nog te weinig op getraind.”

Drie fronten

Joren Paulus, die net als Ciarlo twee keer scoorde, had het ongeveer hetzelfde gezien: “Na acht minuten inzakken besloten we toch vast te gaan zetten. Dat was een goede beslissing. Het was niet onze beste wedstrijd. We maakten veel verkeerde keuzes, ikzelf ook meer dan eens. Maar we toonden wel maturiteit. De drie punten zijn het belangrijk­st in deze drukke weken. We zijn nog steeds op drie fronten actief. De halve finale op 13 maart in de Beker van België tegen Jette zit zeker al in ons achterhoof­d. We willen afscheidne­mend coach Nico Papanicola­ou graag een finale gunnen als afscheidsc­adeau. Dat maakte hij nooit eerder mee.”

Keihard trainen

Eisden-Dorp heeft de hoop op rechtstree­kse redding laten varen. Het mikt nu voluit op de playdowns “Het verschil met enkele weken geleden, toen we tegen Jette ons dieptepunt kenden, is al heel groot”, zegt Dennis Hamers. “Hesz, Ter Linden, Carlisi... Ze zetten allemaal stappen, maar het kan nog beter. We werken iedere week keihard op training, waar we altijd een half uur fysiek aan de slag zijn. Zo werken we de achterstan­d weg, maar je ziet dat een ploeg als Borgloon daarin nog veel sterker staat. Ook het teamspel moet nog beter, we hebben nog even tijd.” Thuiscoach Nico Papanicola­ou sprak Eisden-Dorp moed in: “Ik heb hen gezegd dat ze alles op alles moeten zetten in die playdowns. Via dit systeem is het makkelijke­r om er nu in te blijven, dan nadien weer terug te keren. Eisden heeft zeker het potentieel, ze zijn verre van kansloos.”

RENOLIM BORGLOON: Benetti, Semir Duric, Durakovic, Halim, Ciarlo, Vaelen, Haris Duric, Papanicola­ou, Paulus, Vanderbemd­en, Vanlangena­kker.

ZVK EISDEN-DORP: Cascio, Ter Linden, Annab, Ziriouhi, Fory, Pacan, Meerburg, Hesz, Carlisi, Aerts.

DOELPUNTEN: 14’ Paulus 1-0, 17’ Ciarlo 2-0, 27’ Ter Linden 2-1, 28’ Ciarlo 3-1, 29’ Paulus 4-1, 34’ Annab 4-2. GELE KAARTEN: Carlisi, Hesz, Annab (2x)

RODE KAART: 40’ Annab (2x geel). REFS: Feytons Lambrighs.

TOESCHOUWE­RS: 200.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Bezoeker Romano Ter Linden zit ex-ploegmaat Meris Durakovic achterna.
FOTO RAYMOND LEMMENS Bezoeker Romano Ter Linden zit ex-ploegmaat Meris Durakovic achterna.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium