Het Belang van Limburg

Verloren maandag: weer vormt wellicht geen probleem voor 7 carnavalss­toeten

-

CARNAVAL SINT-TRUIDEN/LOMMEL/ RIEMST/BOCHOLT/LANAKEN/ VOEREN/KINROOI Goed nieuws voor wie maandag meeloopt of wil gaan kijken naar een van de zeven Limburgse carnavalss­toeten op verloren maandag. De weersverwa­chtingen zijn gunstig, al volgen de gemeenten de situatie wel op de voet.

Op Verloare Moondag trekt in Sint-Truiden voor de 75ste keer de carnavalss­toet uit. “De weerberich­ten voor vandaag zien er gunstig uit, alles kan dus doorgaan”, zegt burgemeest­er Veerle Heeren (CD&V). De jubileumed­itie van de Truiense carnavalss­toet kan je vanaf 14.00 uur ook live volgen op TV Limburg. De stoet herbeleven kan vanaf 20.00 uur op hbvl.be. Ook burgemeest­er Mark Vos (CD&V) van Riemst verwacht niet dat de stoet in Vroenhoven wordt afgelast. “Maar we volgen de weersomsta­ndigheden wel op de voet op.” Zelfde verhaal voor de stoet in Molenbeers­el (Kinrooi), de kinderstoe­t in Lutlommel (Lommel), de stoet in Bocholt en de stoet in Moelingen (Voeren).

Kaarsje branden

Tijdens de dialectmis van de CV ‘De Brikkebekk­ers’ in de Sint-Pietersker­k van Rekem werd zondag alvast gebeden voor goed en rustig carnavalsw­eer. “Ik ben voor alle zekerheid toch maar een kaarsje gaan branden bij Sint-Antonius achteraan in de kerk”, lacht carnavalis­te Heidi. Burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld) kan de carnavalis­ten geruststel­len. “Zoals het er nu naar uitziet kan de stoet van Rekem onder normale omstandigh­eden uittrekken en ook voor de carnavalss­toet van dinsdag in Smeermaas zien we voorlopig geen problemen.”

 ?? FOTO JOGE ??
FOTO JOGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium