Het Belang van Limburg

Huis te koop voor 49.500 euro, wel zelf demonteren

Opmerkelij­ke advertenti­e op Immoweb afgelopen week: in Sint-Truiden kan u een moderne woning op de kop tikken voor 49.500 euro. Enige voorwaarde: u moet ze wel eerst zelf uit mekaar schroeven.

- Sanne Deferme

Nee, Koen Vandeweyer (44) uit Sint-Truiden is geen cijfertje vergeten in de vraagprijs toen hij zijn woning te koop aanbood. “We hebben er destijds zelf ruim 140.000 euro voor betaald, dus 49.500 euro is echt een koopje”, vertelt hij. De Truienaar zette de pop-upwoonst drie jaar geleden neer. “Toen mijn vrouw en ik deze bouwgrond kochten, wisten we dat we een tijdje zouden moeten wachten op een bouwvergun­ning. Daarom wilden we op zoek gaan naar een tijdelijke oplossing.” Het gezin Vandeweyer wilde wel wat investeren in die tijdelijke woonst, maar met de voorwaarde dat ze achteraf ook een deel van hun geld konden recuperere­n.

“Daarom kozen we voor duurzame en herbruikba­re materialen”, zegt Vandeweyer. “De muren zijn opgebouwd uit EPS-isolatiepl­aten en verstevigd met OSB-platen. Als vloer kozen we voor kliklamina­at.” De woning heeft een bewoonbare oppervlakt­e van 145 vierkante meter en telt twee slaapkamer­s en een badkamer. “Bijna alles is inbegrepen in de prijs. Van de volledige keuken en badkamer tot de vloer en de verlichtin­g.”

Stormbeste­ndig

Of het nu gaat om storm Ciara, Dennis of Ellen, volgens Vandeweyer zijn ze geen partij voor de stevige pop-upwoning. “De muren zijn 22 centimeter dik. Vorig jaar is hier tijdens een storm een kleine tornado gepasseerd. Die heeft op ons stuk grond zes bomen en een stal weggeblaze­n, maar aan ons huis was niets te zien.” Daarnaast is de woning volgens de eigenaar ook erg duurzaam en geschikt voor iedereen. “Ik denk dat je er zeker zo lang in kan wonen als in elke andere woonst. Mijn vrouw en ik hebben er samen met onze 8-jarige zoon drie jaar met plezier in gewoond. Maar we moeten ze nu afbreken om onze definitiev­e woning hier te bouwen.”

De voorwaarde om te kopen is wel dat de koper de woning zelf komt afbreken. Dat kan vanaf 1 mei. Volgens Vandeweyer duren de afbraakwer­ken met twee personen ongeveer twee weken. Om ze weer op te bouwen, moet u vier weken rekenen. “De woning zit volledig met schroeven in elkaar. In principe moet je dus alleen kunnen schroeven en een waterpas gebruiken. Je kan de woning ook in een andere vorm weer opbouwen. Het is eigenlijk een bouwdoos met veel mogelijkhe­den. Een deeltje van de gevel is wel verloren, aangezien die bepleister­d is.” Kandidaat-kopers kunnen beter niet te lang twijfelen. “Sinds de advertenti­e maandag online kwam, kregen we al meer dan honderd reacties.”

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Truienaar Koen Vandeweyer verkoopt zijn pop-upwoning aan amper 49.500 euro. Enige voorwaarde: de koper moet het huis zelf komen afbreken.
FOTO SERGE MINTEN Truienaar Koen Vandeweyer verkoopt zijn pop-upwoning aan amper 49.500 euro. Enige voorwaarde: de koper moet het huis zelf komen afbreken.
 ?? FOTO RR ?? In de vraagprijs is onder meer ook de volledige keuken inbegrepen.
FOTO RR In de vraagprijs is onder meer ook de volledige keuken inbegrepen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium