Het Belang van Limburg

“Dit STVV heeft een immense kwaliteits­injectie nodig”

- “We hadden de ervaring van Teixeira kunnen gebruiken” Pol Garcia

STVV werd makkelijk opgerold in de Ghelamco Arena. Terwijl Jorge Teixeira thuis moest blijven, zag het onverwacht­e centrale duo Pol Garcia-Rocky Bushiri sterren tegen AA Gent. “Hun budget is tien keer groter dan dat van ons, dat werd duidelijk op het veld”, zuchtte Garcia.

Een minuut of negen voetbalde STVV goed. Met een goeie actie van Asamoah tot gevolg, die Colidio net niet kon afwerken. Maar het licht ging te snel uit bij de toch weer nonchalant­e Santiago Colombatto. De Argentijn dacht nog dat het makke Eupen de tegenstand­er was in plaats van het veel sterkere Gent. Hij leed knullig balverlies, waarop de heroptrede­nde Pol Garcia even later in de fout moest gaan. De penalty werd het sein voor een fraaie Buffalosho­w van een halfuurtje. “Ik had me mijn eerste minuten in 2020 anders voorgestel­d”, schudde Garcia het hoofd. “We begonnen nochtans goed, maar Gent strafte ons eerste foutje op het middenveld meteen af. Die penalty was mijn verantwoor­delijkheid. Ik dacht dat Kvilitaia ging trappen en wilde het schot afblokken. Hij voelde me komen en ging erg graag liggen. Stom.”

De tweede Gentse treffer liet niet lang op zich wachten. Bushiri en Garcia stonden aan de grond genageld. Het duo werd in de lucht te makkelijk afgetroefd door Kvilitaia. “Dat moeten we grondig analyseren”, aldus Garcia.

“Maar er ging veel meer mis. Jullie mogen naar mij en Bushiri wijzen voor die simpele goals, maar die voorzetten van de zijkant mochten veel te makkelijk komen, toch? Al steek ik me niet weg. Ik had de ploeg graag willen helpen nu ik weer fit ben. Dat is niet gelukt.” Vreemd was dat Milos Kostic in zijn selectie geen plaats had voor Jorge Teixeira. De Portugees traint nochtans al enige tijd weer mee. “We hadden zijn ervaring en maturiteit kunnen gebruiken, maar de trainer heeft voor een andere bezetting gekozen. Deze nederlaag ligt niet alleen aan het ontbreken van Teixeira. Man, Gent heeft een budget dat wel tien keer groter is dan dat van STVV. Dan weet je ’t wel. Het verschil werd simpelweg blootgeleg­d op het veld.”

Zoekende ploeg

“Dit was qua kracht, snelheid en techniek de sterkste tegenstand­er tot nog toe”, zette ook aanvoerder Jordan Botaka de klasse van de Buffalo’s kracht bij. “Na die penalty waren wij niet volwassen genoeg om overeind te blijven. Dat Teixeira ons hier had kunnen helpen? Daar ben ik het mee eens, maar misschien wilde de staf hem beschermen tegen een herval? Ik ken de reden niet. Dat moet je de coach vragen.”

STVV blijft achter met 0 op 6, terwijl iedereen na Eupen nog zo vol lof was. “Ach, we kennen dat probleem van die hoogtes en laagtes”, aldus Botaka. “We zijn een elftal met mogelijkhe­den, maar zijn op sommige vlakken zoekende. Net dan kan je wat ervaring gebruiken. We spelen de volgende weken nog tegen drie play-off 1-kandidaten. We moeten dat bekijken als nieuwe kansen om verder te groeien tegen tegenstand­ers van dit kaliber.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium