Het Belang van Limburg

“Ineens zit wagen vol krassen”

-

“Sinds enkele jaren stelt mijn werkgever een firmawagen ter beschikkin­g. Begin vorig jaar had ik mijn firmawagen vier jaar, en mocht ik een nieuwe kiezen. Dat lijkt plezant, maar dat was het niet.”

“Ik heb meermaals gevraagd, bijna gesmeekt zelfs, om een inspectie vooraf, om aanwezig te zijn bij de inwisselin­g van mijn wagen. Ik wilde zeker weten of ik mijn wagen volgens de verwachtin­gen inleverde.

“Maar een inspectie was niet nodig volgens Arval, de leasingmaa­tschappij. Oké dus. Ik bracht mijn wagen binnen, liet de sleutel achter, en dat was dat. Althans, dat dacht ik.”

“Vier maanden later ontving ik via mijn werkgever een rekening van 1.045 euro. Getekend: Arval. Toen begon de miserie pas echt goed.”

“Het kan best zijn dat er hier een daar een kras was op de wagen. Maar daar was door geen enkele specialist vooraf ooit een probleem van gemaakt. Ik heb er zelfs bij de garage, waar ik mijn wagen liet herstellen voor stormschad­e, op aangedrong­en om eventuele krassen te herstellen. Wegens omstandigh­eden is daar geen gevolg aan gegeven.”

“In januari, een maand voor ik mijn auto moest inleveren, moest mijn auto binnen voor onderhoud. Ook toen heb ik gevraagd of een herstellin­g opportuun was. Dat was opnieuw niet nodig.” “In februari mocht ik dan mijn nieuwe firmawagen gaan halen. Ik liet mijn oude wagen bij de garage achter, zoals door Arval was gevraagd. Ook daar heb ik weer gevraagd om mijn auto eerst te bekijken. Opnieuw zeiden ze me dat dit niet noodzakeli­jk was,. Ik moest alleen maar zorgen dat de twee sleutels bij de auto waren.” “Uit het rapport blijkt dat er pas tien dagen later een inspectie is gebeurd op mijn auto. Misschien zijn er in die periode krassen gemaakt in mijn auto. Ik weet het niet. Arval weet het ook niet, want de schade is nooit tegensprek­elijk vastgestel­d.”

“Zo is het gemakkelij­k, natuurlijk. Nu is mijn werkgever wel tussen gekomen in de kosten, maar ik vind dit niet kunnen. Ik heb nooit ergens één handtekeni­ng moeten zetten. Ik begrijp dit niet. Collega’s van me moesten zicht akkoord verklaren met de ‘verhaalbar­e en niet verhaalbar­e schade’. Dit is een kans die ik na herhaaldel­ijk aandringen nooit gekregen heb.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? “Als de lakschade aan mijn leasewagen niet tegensprek­elijk is vastgestel­d, moet ik toch niet betalen”, meent Björn Goossens.
FOTO SVEN DILLEN “Als de lakschade aan mijn leasewagen niet tegensprek­elijk is vastgestel­d, moet ik toch niet betalen”, meent Björn Goossens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium