Het Belang van Limburg

“Ik zal volgend weekend heel goed zijn”

- De hoop op de eindzege had hij al opgegeven, maar met een knaller in de afsluitend­e tijdrit maakte Dylan Teuns (27) zijn Spaanse week goed. De Limburger bleef eindwinnaa­r Jakob Fuglsang de baas met een zuchtje van acht tienden van een seconde. Van onze r

Het is meteen ook de allereerst­e tijdritwin­st op het hoogste niveau voor Dylan Teuns. Een nipte, maar deugddoend­e zege op een technisch en veeleisend parcours van 13 kilometer. “Of dit me heeft verrast? Ik ben hier dinsdag daags voor de start van de Ruta de omloop komen verkennen en toen al werd me duidelijk dat het heel explosief zou worden. Ik dacht toen al dat de top vijf haalbaar zou zijn, maar met winnen was ik nog niet bezig. Dat dat me nu is gelukt tegen enkele wereldtopp­ers in dit vak, duidt erop dat ik er in het tijdrijden op vooruit ben gegaan. Ik moet in het rondewerk dan ook nog meer dan voorheen mijn rol kunnen spelen”, aldus Teuns, die zaterdag in de zware bergrit naar Granada de hoop op de eindzege verspeelde toen hij Fulsang, Haig en Landa niet kon volgen. En de dagen voordien had hij ook al weinig reden om vrolijk door de prachtige streek rond te fietsen. “Er was altijd wel iets. Ik greep drie keer nipt naast de ritzege. Op de eerste dag zat ik vast in het ploegenspe­l, de tweede dag liet ik me in de finale volledig verrassen en op de derde dag was een seingever de weg kwijt, waardoor ik mijn laatste bocht miste. Tja, daar word je niet vrolijk van. Twee derde en evenveel zesde plaatsen, dan wil je echt wel huiswaarts keren met een overwinnin­g.” En dus kon Dylan Teuns gisteren toch nog lachen in Andalusië. “Ik zat meteen goed in mijn ritme en toen ik doorkreeg dat ik de snelste tussentijd had, ben ik nog meer op scherp beginnen koersen.”

“Of ik het er moeilijk mee heb

dat er meer aandacht gaat naar de prestaties van Remco? Ik volg mijn eigen verhaal”

Dylan Teuns

De Limburger van BahrainMcL­aren viert zondag zijn 27ste verjaardag, dat is één dag na de Omloop Het Nieuwsblad. Hij start voor de derde keer in de Belgische openingsko­ers en werd vorig jaar vijfde. “De conditie is goed en ik ben er klaar voor. Of ik start om te winnen? Het is gevaarlijk om dat nu zomaar te verkondige­n, maar ik zal heel goed zijn. Het is een koers die me triggert. De eerste wedstrijd in België, het bezorgt me nu al kippenvel.” En sinds vorig jaar weet hij dat hij dicht kan eindigen. Remco Evenepoel en Dylan Teuns zijn de twee Belgen die in de eerste koersweken een hoofdrol opeisten. Niet vergeten dat Dylan Teuns, net als in deze Ruta del Sol, eerder ook al vijfde eindigde in de Ronde van Valencia. “Of ik het er moeilijk mee heb dat er meer aandacht gaat naar de prestaties van Remco? Ik ga daar niet over uitweiden. Laat me stellen dat ik gewoon de dingen doe die van mij worden verwacht. Ik ben blij, mijn ploeg is content. Dat is wat voor mij telt. Ik volg mijn eigen verhaal.”

Bergprijs voor De Tier

En wat we van de voorbije week mogen onthouden van twee andere Belgen? Floris De Tier pakt de eindwinst in het bergklasse­ment. “In mijn eerste koers heb ik nu al een beter gevoel dan tijdens mijn hele vorig seizoen samen”. En de 22-jarige Harm Vanhoucke bekroonde zijn sterke week tussen de tenoren met een tiende plaats in het eindklasse­ment. In de zwaarste Ruta del Sol in jaren kan dat tellen.

 ??  ??
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Halenaar Dylan Teuns is klaar voor het Belgisch openingswe­ekend.
FOTO PHOTO NEWS Halenaar Dylan Teuns is klaar voor het Belgisch openingswe­ekend.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium