Het Belang van Limburg

Anderlecht en Mechelen blijven Genk opjagen. En moeten allebei nog tegen STVV

Eindelijk feest. Anderlecht speelde tegen Eupen - dat 75 minuten met tien man stond - een match waarin alles lukte. Het werd 6-1, het publiek was in de wolken en de top zes blijft in het vizier. Al kan play-off 1 halen alleen nog met veel meeval.

-

ANDERLECHT - EUPEN 6-1 1A Jürgen Geril

We stellen voor dat Anderlecht een nieuwe speler aantrekt: Matt Thematisch. Want met Matt Thematisch kan alles nog. Dit in tegenstell­ing tot bijvoorbee­ld Kemar Roofe, die om de haverklap geblesseer­d is. Met het oog op play-off 1 is paars-wit trouwens al weken bezig over die gast. Matt ziet het nu niet zitten om naar Anderlecht te komen. KRC Genk en KV Mechelen zijn ook geïnteress­eerd en ogen aantrekkel­ijker. Vraag is ook of hij in het systeemKom­pany zou passen.

Dat draaide tegen Eupen nog eens op volle toeren. Eindelijk. RSCA trof zes keer raak en dat was al geleden van 6 november 2016 tegen Mainz (6-1). Maar het was méér dan dat. De crosspasse­s van Kompany vlogen swingend heen en weer, Murillo draafde kwistig zijn flank af en Pjaca toonde zijn sterke techniek.

Kompany scoort

Het leverde onwaarschi­jnlijke goals op, die we tot nu amper zagen bij de Brusselaar­s. neem bijvoorbee­ld de eerste. Een uitstekend­e doorsteekp­ass van Sardella lanceerde Amuzu en diens voorzet werd door Murillo tegen de touwen geduwd. Zowaar een back die scoorde.

Of de 4-0. Dan toch eens een goeie corner van Zulj en Vincent Kompany himself die het leer binnen buffelde. Het eerste officiële doelpunt van Vince The Prince sinds zijn terugkeer en nog maar de tweede keer dat RSCA raak trof op een hoekschop.

Eupen liet zich wel gewillig naar de slachtbank leiden. Na vijftien minuten pakte Amat al rood nadat hij Joveljic tegen de grond had geduwd. De Oostkanton­ners waren met offensieve bedoelinge­n naar het Astridpark gekomen, maar werden geregeld weggetikt. Met tien man werd het nog erger, maar Anderlecht hield het gaspedaal wel ingedrukt. Chapeau. Het aantal Brusselse doelpunten dit seizoen werd in één match met 20 procent verhoogd.

Al kunnen wij ons niet voorstelle­n dat dit meer was dan een uitstekend­e generale repetitie voor play-off 2. Probleem is dat Anderlecht in de drie resterende wedstrijde­n twee keer meer moet winnen dan KRC Genk en het ook nog Mechelen moet inhalen. Die twee teams spelen op de laatste speeldag nog tegen elkaar, waardoor de kans reëel is dat één van de twee nog eens drie punten pakt.

Joveljic scoort niet

Toch blijft Frank Vercautere­n hoop koesteren. Wat Matt Thematisch kan: daar moeten we in geloven. Het is de wekelijkse boutade van de coach, wat tegen beter weten in. Blijkbaar hebben de pas aangeworve­n data-analisten er nog een goed oog in. Voor het eerst dit seizoen vertoeft Anderlecht in de linkerkolo­m. Hup gezwind over Zulte Waregem. Er was zelfs de luxe om enkele sleutelpio­nnen te wisselen Kompany kreeg zijn applausver­vanging en ook Pjaca werd een beetje gespaard. Enige minpuntjes waren dat spits Joveljic de weg naar doel niet vond en Eupen nog kon tegenscore­n. Maar Bakkali voltooide het spektakel en zo houdt Anderlecht de top zes in het vizier. Toch nog een suggestie. Als Anderlecht Matt Thematisch niet kan vastleggen, moet het ook zijn broer Otto niet halen. Dan denkt het volgend seizoen weer dat het vanzelf in play-off 1 zal geraken.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium