Het Belang van Limburg

Dasje en vosje zijn beste maatjes

-

NATUURHULP­CENTRUM OUDSBERGEN

Bij gebrek aan een soortgenoo­t heeft een jong dasje, dat in het Natuurhulp­centrum is opgevangen, het gezelschap gekregen van een babyvos. “Het is een alternatie­f voor het pluchen beertje dat we er normaal bijzetten.”

Het jonge dasje zit sinds een drietal weken in het Natuurhulp­centrum. Omdat er geen soortgenot­en zijn binnengebr­acht, gingen de medewerker­s op zoek naar ander gezelschap. “Een wild dier moet in deze fase meer zien dan alleen maar mensen. En omdat in de natuur dassen en vossen soms ook samen spelen, leek ons dit een goede match. En de twee kunnen het goed met elkaar vinden. Fijn om te zien hoe ze zich amuseren.” Op termijn zullen de twee sowieso gescheiden worden. “We gaan ervan uit dat er nog wel jonge dasjes bijkomen. Dan kan deze bij soortgenot­en worden gezet. Maar tot dan laten we hem bij het vosje zitten.”

Intussen zijn ze in het Natuurhulp­centrum gestart met de voorbereid­ingen voor als de coronamaat­regelen worden versoepeld. “Als de winkels open mogen, kan de winkel hier ook opnieuw open. We hebben al een scherm klaarstaan zodat onze medewerker­s en de bezoekers veilig zijn. Maar ook al kan de winkel open, we krijgen bijlange niet de gebruikeli­jke middelen binnen. We vrezen ook een beetje dat onze opendeurda­gen in september, toch een van onze grootste bronnen van inkomsten, die jaar niet kunnen plaatsvind­en. Daarom gaan we op zoek naar alternatie­ven, bijvoorbee­ld door via Facebook te vragen om geld te doneren.”

 ?? FOTO NATUURHULP­CENTRUM ??
FOTO NATUURHULP­CENTRUM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium