Het Belang van Limburg

Verkeersli­chten op afrit Midden-Limburg

- Chris Nelis

Op de op- en afritten Midden-Limburg (30) van de E314 komen verkeersli­chten. Vooral om de ochtendspi­ts beter te beheren. Vandaag starten de werken.

Op de E314 komende van Lummen staat er ’s ochtends geregeld een file aan de afrit 30 MiddenLimb­urg. Lang is die file niet, maar wel erg storend voor de verkeersaf­wikkeling. Daarom besliste het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg om op het einde van de afrit ter hoogte van de Wagemanske­el verkeersli­chten te plaatsen. “Die moeten de verkeersst­romen beter doseren”, zegt Sep Vandijck, woordvoerd­er van AWV Limburg. Heel wat verkeer heeft de industriet­erreinen Genk-West, Genk-Noord en Houthalen-Oost als bestemming. De werkzaamhe­den gaan vandaag van start en zullen zo’n drie weken duren. Snoei- of rooiwerken zijn hiervoor niet noodzakeli­jk. De verkeersli­chten worden vanuit luchtlijne­n gevoed. Dat betekent dat er ook daarvoor amper groen moet sneuvelen. Wel komt er een 300 meter lange sleuf voor de voedingska­bel. Volgens AWV zal er tijdens de werken beperkte verkeershi­nder zijn. “Er wordt hoofdzakel­ijk vanuit de wegbermen gewerkt”, gaat Vandijck verder. “Vaak vanop de pechstrook, zodat er geen hinder is voor het verkeer. Hinder zal er wel zijn als de palen worden geplaatst. Tegen dan zullen er tekstkarre­n staan om bestuurder­s te waarschuwe­n en botsers als extra beveiligin­g. De op- en afritten van de E314 blijven tijdens de werkzaamhe­den beschikbaa­r. Aan de andere kant van de E314, met een afrit voor het verkeer komende van Nederland, worden er geen verkeersli­chten geplaatst.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? De werken voor het plaatsen van verkeersli­chten ter hoogte van de Wagemanske­el gaan vandaag van start en zullen zowat drie weken duren.
FOTO CHRIS NELIS De werken voor het plaatsen van verkeersli­chten ter hoogte van de Wagemanske­el gaan vandaag van start en zullen zowat drie weken duren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium