Het Belang van Limburg

Genk-talent Ilias Takidine (19): geen heupoperat­ie, wel transfer naar Anderlecht

-

Ilias Takidine (19) ruilt KRC Genk in voor Anderlecht. Een opvallende transfer, omdat de snelle rechtsbuit­en dezer dagen aan de heup zou worden geopereerd.

Ilias Takidine voetbalt al sinds zijn achtste bij KRC Genk, waar ook zijn jongere broer Jamil actief is bij de U18. Geboren Genkies, opgegroeid in Houthalen-Oost. Ilias onderteken­de drie jaar geleden al zijn eerste jeugdcontr­act bij KRC Genk en voetbalde zich enkele keren in de kijker tijdens de Youth

Leagueweds­trijden. In dit kalenderja­ar speelde hij amper door blessures.

“Wij hebben de traditie om in het begin van de voorbereid­ing jongeren te laten meetrainen met de A-kern, ook ‘Taki’ kwam op deze lijst voor”, legt de Genkse TD Dimitri de Condé uit. “We hadden hem dan ook een vierjarig contractvo­orstel gedaan.

Last van heup

Probleem was dat Takidine dit seizoen vaak hinder ondervond aan de heup. Daarom zou hij begin april een operatie ondergaan. Die moest een maand worden uitgesteld wegens de coronacris­is. De voorbije dagen kregen wij echter te horen dat de speler zich beter voelde en zich niet langer wilde laten opereren. Op zo’n moment begin je al iets te vermoeden. We vernemen nu dat hij een profcontra­ct onderteken­t bij Anderlecht. Natuurlijk vinden we dat erg jammer. Laat ons hopen dat hij met zijn entourage op medisch vlak de juiste beslissing­en neemt.”

Knokken voor plaats

Ilias Takidine zette bij Anderlecht zijn handtekeni­ng onder een vierjarig contract. “Ik ben erg blij met deze transfer. De sportieve directie van RSC Anderlecht gelooft in mijn potentieel. Bovendien is Anderlecht een club die veel kansen geeft aan ambitieuze jonge spelers. Aan mij om er alles aan te doen om voor mijn plaats te knokken”, vertelde hij op de website van de club.

 ??  ??
 ?? GAENS
FOTO JEFFREY ?? Takidine in de Youth League tegen de U19 van Red Bull Salzburg.
GAENS FOTO JEFFREY Takidine in de Youth League tegen de U19 van Red Bull Salzburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium