Het Belang van Limburg

Corona uit, Cristiano in

- David Van den Broeck

VOETBAL TURIJN In Italië mogen de voetballer­s opnieuw (apart) trainen. Het sein voor Cristiano Ronaldo (35) om zich van Madeira terug naar Turijn te reppen, al staken privéjetpr­oblemen er bijna een stokje voor. CR7: ook in tijden van corona een docu waard.

Een kleine twee jaar geleden had het heel wat voeten in de aarde vooraleer de peperdure privéjet van Cristiano Ronaldo in Turijn landde, maar dat kwam door de onderhande­lingen tussen Real Madrid en Juventus. Ook nu kwam er heel wat poespas aan te pas, maar dan door de coronacris­is. Nadat de Italiaanse regering zondag bekend maakte dat voetballer­s weer individuee­l mogen trainen – ook op de club –, kregen alle spelers die tijdens de crisis het land hadden verlaten, het sein om terug te keren. Zo ook Ronaldo, die sinds begin maart op het Portugese eiland Madeira zat. De bedoeling was om zondagavon­d al over te vliegen, maar de strenge maatregele­n in Spanje staken daar een stokje voor. De Gulfstream G200 Galaxy, het luxeluchtv­aartuig waar hij vijf jaar geleden 19 miljoen euro voor neertelde, stond namelijk nog in Madrid. En aangezien het verzoek om op te stijgen driemaal op rij werd afgewezen, leek hij nog wat langer vast te zitten.

Uiteindeli­jk volgde dan toch de goedkeurin­g, en kon hij koers zetten richting de laars. Daar wachten hem nu nog twee weken quarantain­e alvorens hij opnieuw kan gaan trainen. Mogelijk kan hij nadien meteen bij de groep aanpikken, want de kans bestaat dat vanaf 18 mei groepssess­ies weer zijn toegestaan. Ja, zelfs in Italië wordt versoepeli­ng verwacht.

Hersteld na beroerte

We twijfelen er niet aan: Ronaldo zal er staan als de Serie A straks wordt hervat. Op Instagram toonde hij hoe hij zich fit hield. Fietsen op z’n hometraine­r, sprintjes op de oprit met verloofde Georgina, sit-ups met ondersteun­ing van de kinderen, krachtoefe­ningen in zijn fitness, stretchen op z’n matje,… Ook in lockdown liet hij het beest in zich los. Hij ging zelfs een keer stiekem trainen in het nationaal stadion van Madeira, maar nadat hij betrapt werd door een fotograaf, werd hij teruggeflo­ten door de minister. Uiteraard leefde ook de familieman in Ronaldo de voorbije weken op. De initiële reden om naar Madeira te reizen was om zijn moeder Dolores bij te staan, die met spoed in het ziekenhuis was opgenomen nadat ze een beroerte had gekregen. Mede dankzij de steun van haar zoon kwam ze erbovenop, en op moederdag toonde ze haar fans – ook mama Ronaldo is op sociale media populair – het cadeau dat ze had gekregen: een zwarte Mercedes GLC Coupé, kostprijs zo’n 100.000 euro. Die staat nu naast de witte Porsche Boxster – nóg zo’n grotesk geschenk – in de garage. Nooit eerder in zijn carrière kon

Ronaldo zo lang met zijn familie samenzijn, en hij genoot met volle teugen. We hebben het dan niet alleen over zijn Georgina en oogappels Cristiano Jr. (9), Eva, Mateo (beiden bijna 3) en Alana (2,5). Neen, in zijn zeven verdieping­en tellend appartemen­t in Funchal, de hoofdstad van Madeira, was ook plaats voor zijn broer Hugo en zussen Katia en Elma. Twee weken geleden vierde het hele gezelschap er in een speciaal ingerichte CR7-zaal, waar alle vijf zijn Gouden Ballen staan, de verjaardag van Alicia, de dochter van Hugo. Zo’n grote bende bijeen: in deze tijden kwam daar wel kritiek op, of wat had u gedacht. Zeker omdat het niet de vaste residentie van Ronaldo was. Begin april ruilde hij zijn appartemen­t voor een huurhuis in het vissersdor­pje Caniçal, naar verluidt – en bizar genoeg – omdat hij nood had aan wat ruimte.

Lazio afhouden

Maar nu is Ronaldo dus klaar om de draad op te pikken. Met negentien goals in zijn laatste vijftien duels was hij bezig aan zijn beste periode sinds zijn komst naar Juventus. En er wachten hem dit seizoen nog mooie uitdaginge­n. Ciro Immobile inhalen als topschutte­r – de Italiaan zit aan 27 goals, Ronaldo aan 21. Lazio, de ploeg van Immobile, afhouden in de titelstrij­d. En met een derde club de Champions League winnen – hij deed het al met Manchester United en Real. Het zou dan ook meteen zijn zesde eindzege zijn, waarmee hij het record van de Spanjaard Francisco Gento (Real, tussen 1956 en 1966) zou evenaren.

 ?? FOTO AFP ?? Ronaldo verblijft sinds begin maart op Madeira met zijn gezin.
FOTO AFP Ronaldo verblijft sinds begin maart op Madeira met zijn gezin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium