Het Belang van Limburg

Wereldkamp­ioenen trainen weer

-

Ook 29 leden van de nationale hockeyploe­g mochten maandag weer trainen. Maar weinig is nog zoals het was, stelt verdediger Emmanuel Stockbroek­x vast.

AFSTAND HOUDEN

“Voorheen kwamen we samen in de Olympic Room voor we naar het veld gingen. Daar luisterden we in een cirkel naar de coach en maakten we één vuist in de huddle. Nu lopen we van onze auto rechtstree­ks naar het veld en warmen we individuee­l op. Onze oefeningen beperken zich vooral tot techniek en tot shots op doel. Mijn balgevoel is wel een pak minder. Dat werd pijnlijk duidelijk toen ik op een bepaald moment een bal wilde stoppen terwijl mijn voet nog voor de stick stond. Arthur Van Doren viel op de grond van het lachen.”

GROEPJES VAN DRIE

“Eindelijk stonden we nog eens samen op het veld, wat wonderen doet voor de teamgeest. Hockey is een knuffelspo­rt. Na een goal, een mooie actie of als troost hingen we aan mekaar. Op een bepaalde manier heb ik ook wel genoten van die afzonderin­gsweken, maar nu zal iedereen dus altijd optrekken met dezelfde twee ploegmaats.“

THUIS ETEN EN DOUCHEN

“Soms lagen in onze kleedkamer

VIJF UUR TRAINEN PER WEEK

“Na deze week zullen we evalueren of we anders en meer gaan trainen. Vroeger werkten we vaker in wedstrijdv­ormen. Er is dus niet alleen een verschil in volume, maar ook in intensitei­t. Ik ben de voorbije weken wel wat blijven trainen in het park, onder meer met het zoontje van mijn vriendin, maar ik had toch meteen een blaar aan mijn hand. Als het aantal uur opgedreven wordt, zullen die kleine hinderniss­en wel verdwijnen.”

 ?? FOTO RR ?? Een hockeytrai­ning in tijden van corona.
FOTO RR Een hockeytrai­ning in tijden van corona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium