Het Belang van Limburg

“Bij Club doen spelers boodschapp­en voor elkaar”

-

Voetballer Club Brugge Leeftijd: 27 jaar Lengte: 1m94 Gewicht: 80kg Hartslag in rust: 45 Palmares: twee Belgische landstitel­s en één Belgische beker

Zorgen de spelers van Club Brugge goed voor elkaar tijdens de lockdown?

“Zeker en vast. Als iemand van ons bijvoorbee­ld naar een lokale boer om aardbeien en eieren gaat, stuurt die een berichtje naar de rest of hij iets voor iemand moet meebrengen. Zo beperken we het aantal keer dat we tegelijker­tijd naar de winkel moeten. Het is iets kleins, maar het is leuk om iets voor elkaar te doen en leuk om elkaar nog eens even aan de deur te zien.”

Moet jouw vrouw Lauren nu in de goal staan als je thuis op

penalty’s oefent?

“Dat moet ze zeker niet doen. Ik raak weinig de bal aan in deze bizarre periode, waar gezondheid op de eerste plaats komt. Het enige wat ik af en toe doe, is jongleren in de tuin en dan komt de hond een beetje meespelen.”

Fortnite of FIFA?

“Fortnite, ik heb zelfs geen FIFA 20. Ik speel vaak Fortnite online met enkele kameraden. Zo kunnen we ook nog een beetje bijbabbele­n. De beste Fortnite-speler in mijn lijstje is ex-ploegmakke­r Stefano Denswil. Hij zit in lockdown in Italië en heeft veel tijd om te oefenen.”

Welke van de zeven discipline­s van de Container Cup vrees je het meest?

“Een kilometer roeien, dat kan toch serieus tegenvalle­n. Het is gewoon een heel zware discipline, ik ga flink afzien.”

 ?? FOTO FOTO’S: RR ?? Hans Vanaken heeft gouden voeten, maar wat zijn de armen waard?
FOTO FOTO’S: RR Hans Vanaken heeft gouden voeten, maar wat zijn de armen waard?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium