Het Belang van Limburg

Man voor rechter na vechtparti­j aan dancing: “Ik ging in foetushoud­ing liggen”

-

Een Genkenaar hangt een celstraf van 12 maanden boven het hoofd na een vechtparti­j in discotheek Universal in Hasselt. Een twintiger uit Heusden-Zolder liep daarbij een oogblessur­e op.

De vechtparti­j vond plaats op 14 oktober 2016. In de Hasseltse rechtbank deden gisteren verschille­nde versies de ronde over de aanleiding: van een discussie op het toilet over stoerdoene­rij tot een duw en een vieze blik. Feit is dat de jongen uit Heusden-Zolder een klap kreeg in het gezicht aan de ingang van de discotheek. Hij zette het op een lopen en toen zijn plan om over een hek te springen mislukte, kreeg de jongeman nog meerdere klappen en trappen van verschille­nde ‘feestvierd­ers’. “Ik ging in foetushoud­ing op de grond liggen. Een kameraad sprong op mij om me te beschermen.” De man hield er een beschadigd­e oogzenuw aan over en moet daarvoor jaarlijks naar de oogarts. De schuldige volgens het slachtoffe­r en het parket was de Genkenaar die gemakkelij­k te herkennen was aan zijn arm in het gips. “Achteraf heeft hij contact met het slachtoffe­r opgenomen om alles op te lossen en te regelen. Waarom doet hij dat als hij niets gedaan heeft?” opperde Fouad Marchou, advocaat van het slachtoffe­r.

De procureur vorderde 12 maanden cel of een werkstraf van 120 uur. De raadsman van de Genkenaar ging resoluut voor de vrijspraak. “Er is geen enkel objectief bewijs. Er waren meerdere getuigen van de vechtparti­j waar vele vechtersba­zen bij betrokken waren. Niemand duidt mijn cliënt aan. Ook is niet op de camerabeel­den te zien dat hij een klap uitdeelde. Er zijn enkel geruchten, maar die mogen niet tot een veroordeli­ng leiden. Dat hij de ruzie wou regelen? Dat is geen bekentenis, in het Turkse milieu willen ze zo een regeling treffen opdat ze nog allen zorgeloos naar de club konden gaan. Ik vraag de vrijspraak.” Vonnis op 8 juni.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium