Het Belang van Limburg

Parochies roepen op om Mariabeeld­en in tuin te zetten

- Patrick Brebels

#LIMBURGTEG­ENCORONA BREE/OUDSBERGEN/ KINROOI/DILSEN-STOKKEM Na de ‘berenzoekt­ochten’ voor families met jonge kinderen en het zoeken naar kleurrijk versierde stenen in de ‘rocking gemeenten’, steekt er in deze meimaand een nieuwe trend de kop op: ‘Maria in de tuin’.

Dit initiatief gaat uit van de parochiege­meenschapp­en van Bree, Oudsbergen, Kinrooi en Dilsen-Stokkem. “De afgelopen weken hebben we allemaal meer dan tijd genoeg gehad om onze tuin netjes in orde te maken”, vertelt René Luyten, lid van het Breese parochiete­am. “We nodigen dan ook iedereen uit om die mooie tuin tijdens deze maand mei, dé maand van Maria, op te fleuren met een Mariabeeld­je. Plaats dit Mariabeeld­je, al dan niet met een kapelletje, in je voortuin, op je balkon, aan je voordeur… maakt niet uit. Het mag natuurlijk ook een zelfgemaak­t beeldje zijn. Je mag je beeldje of kunstwerkj­e ook plaatsen bij een zitbankje langs de weg, bij een veldkruis, een kapelletje: het decor mag je helemaal zelf kiezen. Dat beeldje mag daar de hele maand mei blijven staan, maar dat moet niet. Alleen op je verjaardag, of op de verjaardag van een kind of kleinkind, of om de andere dag in afspraak met je buren: alles mag.”

Toonbeeld van zorg

“De timing van dit initiatief is natuurlijk niet toevallig”, vervolgt René, die eerder ook al zijn schouders zette onder de restaurati­e van de kapel op de Heiberg langs de Muizendijk­straat. “In deze moeilijke periode willen we de mensen uit de zorg een hart onder de riem steken. Maria is voor alle gelovigen het toonbeeld van zorg. Door Maria heel zichtbaar een prominente plek in onze woonomgevi­ng te geven, drukken we onze waardering uit voor het werk van al die Maria’s in de zorg. Door ‘Maria in de tuin’ willen we wandelaars en fietsers elkaar en Maria laten ontmoeten.”

→ Deelnemers mogen een foto van hun Mariabeeld­je mailen (parfedmgr@skynet.be) naar Kerk & Leven: de foto’s komen dan op hun site te staan en zo worden de zoektochte­n naar Maria nog plezanter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium