Het Belang van Limburg

2 jaar cel voor plantage in woning

-

Een 45-jarige man uit DilsenStok­kem werd gisteren veroordeel­d tot een celstraf van twee jaar voor het opstellen van een cannabispl­antage. Hij teelde 245 plantjes in zijn woning.

Op 7 september 2018 werd de veertiger op de Burgemeest­er Henrylaan in Dilsen-Stokkem tegengehou­den door een interventi­eploeg van de politiezon­e Lama. Op de passagiers­zetel lagen zwarte werkhandsc­hoenen die naar cannabis roken. Drie maanden eerder werd ook al een proces-verbaal opgesteld nadat uit politionel­e informatie bleek dat de man zich bezighield met het opstellen van een cannabispl­antage in de kelder van zijn woning.

Op 25 oktober 2018 vielen zes agenten met een huiszoekin­gsbevel binnen in de woning. Uiteindeli­jk verklaarde de man spontaan dat hij in opdracht 245 plantjes verzorgde. De eerste oogst zou mislukt zijn, maar later zou er wel twee keer geoogst zijn. De politie stelde vast dat de eerste verdieping was omgebouwd tot een cannabispl­antage. Verder waren er kamers ingericht als technische ruimte en als opslagplaa­ts. De planten zelf waren verdwenen. In de keuken vonden de agenten ook een zakje met speed. In de tuin lagen plantageaf­val, resten van de mislukte oogst en potgrond.

In de kelder werd geknoeid aan de stroomvoor­ziening. Hiervoor moet de veertiger een schadeverg­oeding van 13.533 euro betalen aan de elektricit­eitsfirma.

De man gaf de feiten toe en vertelde dat hij zich liet leiden door zijn precaire financiële situatie. Zo zit hij al tien jaar in schuldbemi­ddeling en had hij een openstaand­e schuld van 1.500 euro bij zijn opdrachtge­ver. Als hij zou meewerken, moest hij de centen niet terugbetal­en en kreeg hij naar eigen zeggen een extra beloning van 3.000 euro. De veertiger werd eerder al zeven keer correction­eel veroordeel­d voor onder andere zware diefstalle­n en geweldpleg­ing.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium