Het Belang van Limburg

“Altijd gedroomd van loopbaan achter kassa”

- JOE HASSELT Dirk Jacobs

Voor Anja Gelders was het maandag een hele dag genieten. De kassierste­r van de Albert Heijn in Hasselt stond toen centraal op Radio Anja, het voor één dag omgedoopte Joe-kanaal. Evi Hanssen kroop mee achter de kassa in de Hasseltse winkel.

“Anja is ons getipt door Joe-dj Anke Buckinx die hier geregeld haar boodschapp­en doet en haar gewoon de liefste kassierste­r ter wereld vond”, zegt Evi. “Daarom is het geweldig dat zij symbool staat voor alle mensen uit de voedingsse­ctor die er in coronatijd­en voor gezorgd hebben dat wij eten en drinken bleven hebben.”

BV

Was de branche ook iets voor Evi Hanssen geweest? “Als kind speelde ik altijd graag winkeltje en liefst van al bediende ik de kassa. Ik heb dan ook aan Anja gevraagd of ze me wilde inwijden in het echte leven aan de kassa. Dat heeft ze met plezier gedaan. Je moet wel op honderd dingen letten. Dat is me meteen opgevallen.”

Voor Anja zelf werd het een dag om te duizelen. “Ik heb zondagnach­t eigenlijk heel weinig geslapen”, lacht ze. “En dan werd het maandag één lange feestdag. De hele dag door interviews, de muziek die onze zoon maakte live op de radio ... het was heel emotioneel allemaal. De volledige familie De Vries, de eigenaars van onze winkel, was op de afspraak. Dat is voor mij een enorme blijk van waardering. Welke bazen doen zoiets nog. Mijn collega’s reageerden superlief en heel veel klanten feliciteer­den me. Geweldig. Met al die interviews, een hele pagina in Het Belang en tot het VTMnieuws toe, voel ik me echt een BV. Vanaf morgen kruip ik met evenveel plezier terug achter mijn kassa. Daar voel ik me het meest op mijn gemak en helemaal thuis.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Anja Gelders kreeg gezelschap van Evi Hanssen achter de kassa.
FOTO RAYMOND LEMMENS Anja Gelders kreeg gezelschap van Evi Hanssen achter de kassa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium