Het Belang van Limburg

De Condé: “Lucumi en Maehle blijven bij Genk”

-

Southampto­n en Atalanta azen op Maehle, Sevilla en enkele Duitse clubs

hebben Lucumi in het vizier. Toch is TD Dimitri de Condé vastbeslot­en: KRC Genk is niet van plan om deze zomer zijn nieuwe sterkhoude­rs te laten vertrekken.

Coronacris­is of niet, draaien zal de geruchtenm­olen op de transferma­rkt. Zeker van een club als KRC Genk, die het voorbije decennium twintig toppers heeft klaargesto­omd voor de vijf Europese topcompeti­ties, komen er al snel spelers in het vizier. De interesse in Joakim Maehle (deze maand 23) van Southampto­n is niet nieuw. De Premier Leagueclub klopte de voorbije mercato’s al op de deur voor de Deense rechtsacht­er, die ook op interesse van Atalanta mag rekenen. De voorbije dagen linkten Spaanse kranten Jhon Lucumi (21) aan FC Sevilla. Dat is allesbehal­ve een verrassing. De Colombiaan­se internatio­nal is een linksvoeti­ge centrale verdediger, een knelpunten­positie in het topvoetbal. Daarom staat hij ook op de radar van enkele Duitse topclubs.

Mondelinge afspraak

Bij KRC Genk heeft nog geen enkele club officieel aangeklopt voor de nieuwe goudhaantj­es. Volgens technisch directeur Dimitri de Condé is de Limburgse club zullen ze ook op een resolute njet van het clubbestuu­r botsen. “We hebben intern beslist om tijdens de zomermerca­to geen sterkhoude­rs te laten vertrekken”, aldus de Condé. “In het geval van

Maehle zijn er op dat vlak vorig jaar in september duidelijke afspraken gemaakt. Hij heeft toen een nieuw vierjarig contract onderteken­d, dat hem tot de zomer van 2023 aan KRC Genk verbindt. In dat kader hebben we toen afgesproke­n dat hij nog minstens twee seizoenen bij ons zou voetballen.”

Nieuw contract

Jhon Lucumi ligt nog de zomer van 2022 vast in de Luminus Arena. Met de Colombiaan wil de club bespreking­en opstarten omtrent een nieuwe, verbeterde overeenkom­st.

“Lucumi is nog maar 21 jaar”, zegt de Condé. “Volgens ons kan ook hij zich best hier nog minstens een jaar verder ontwikkele­n, vooraleer een nieuwe stap te zetten. Die stap komt voor ons deze zomer nog te vroeg. Wij hebben in januari al Berge en Samatta moeten laten gaan, het is onze bedoeling om deze kern samen te houden en nog gericht te versterken met het oog op volgend seizoen.”

“We hebben intern beslist om tijdens de zomermerca­to geen sterkhoude­rs te laten vertrekken” Dimitri de Condé TD KRC Genk

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Lucumi (links) en Maehle (rechts) staan op de verlanglij­stjes van enkele topclubs in Spanje, Italië en Duitsland.
FOTO JEFFREY GAENS Lucumi (links) en Maehle (rechts) staan op de verlanglij­stjes van enkele topclubs in Spanje, Italië en Duitsland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium