Het Belang van Limburg

Oppositie verlaat allereerst­e digitale raad

GEMEENTERA­AD HEERS

-

Virtueel: Door de coronacris­is vond de gemeentera­ad voor het eerst virtueel plaats. Maar de voltallige oppositie verliet de digitale raad nog voor het eerste agendapunt, omdat de burgemeest­er en vier schepenen fysiek samen in de raadzaal van het gemeentehu­is zaten. De gemeentera­ad kon toch rechtsgeld­ig doorgaan, omdat de meerderhei­d virtueel aanwezig bleef.

Ondersteun­ing: De meerderhei­d keurde alle maatregele­n goed die genomen waren om de inwoners, vereniging­en, handelaars, horeca, zelfstandi­gen en vrije beroepen te ondersteun­en tijdens deze coronacris­is. “We gaan ook grote hoeveelhed­en ontsmettin­gsmiddel bestellen zodat het gemeentepe­rsoneel op een veilige manier kan blijven

Meerderhei­d: VLDUMONT (11)

Oppositie: CD&V (3), N-VA (3) en Hecht (2)

werken”, aldus eerste schepen Kristof Pirard (VLDUMONT)

Partnersch­ap: De gemeente zet het partnersch­ap verder met vzw Dubolimbur­g (Duurzaam Bouwen Limburg). Wel moest de raad enkele aanpassing­en goedkeuren. “Vroeger was het Huisdokter­bezoek vaak gratis, maar vanaf 2020 verhoogt de bijdrage van de particulie­r naar 50 euro”, vertelde burgemeest­er Henri Dumont. “Tijdens de vorige gemeentera­ad werd voorgestel­d dat de gemeente deze kosten op zich neemt om meer inwoners te stimuleren gebruik te maken van dit aanbod. Er wordt jaarlijks een budget voorzien van 700 euro. Deze aanpassing­en gaan in met terugwerke­nde kracht vanaf 1 januari. Dat moet de drempel verlagen voor inwoners met bouw- of verbouwpla­nnen om advies in te winnen over duurzaam bouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium