Het Belang van Limburg

ONZE TV-TIPS

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

-

Twee Tinten Grijs

EÉN, 20.15 UUR

1

Jan Van Eyken en Pascal Braeckman volgen dansles in Planeet Mars, een dansschool voor senioren in Gent. In het begin wordt er meer gestunteld en gelachen dan gedanst. Maar aangemoedi­gd door de andere dansers, met wie al snel mooie vriendscha­ppen ontstaan, overwinnen ze hun schroom. Maar is hun talent even groot als hun enthousias­me? Kunnen ze alle danspassen en de choreograf­ie onthouden? Wordt het top of flop in de opera van Gent?

Chateau Meiland

VIJF, 20.35 UUR

Paniek alom in Chateau Meiland. Het is bitterkoud in het kasteel en er worden nieuwe gasten verwacht (de opnames vonden vlak voor de coronacris­is plaats, nvdr.). De houtkachel­s worden goed opgestookt, maar al snel vult de eetkamer zich met rook. En dan loopt het helemaal fout. Er breekt brand uit. De vlammen slaan uit de schoorstee­n, hoog op het dak. In paniek belt Erica de brandweer. Kan het kasteel nog gered worden?

Kinderen van de Holocaust

CANVAS, 21.20 UUR

Enkele van de getuigen vertellen opnieuw over het leed dat henzelf en hun familie is aangedaan tijdens de Holocaust. Vanuit de Mechelse Dossinkaze­rne werden duizenden Joden naar AuschwitzB­irkenau gedeportee­rd. Veel Joodse gezinnen beslisten om onder te duiken. Joodse kinderen werden bij niet-Joodse gezinnen ondergebra­cht voor de duur van de oorlog. Wat volgde, was een leven van leugens en angst. Nazi’s en collaborat­eurs zochten verwoed naar ondergedok­en Joden.

→ Bekijk de tv-gids van de hele week op hbvl.be/tv-gids

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium