Het Belang van Limburg

Terug naar school, maar eerst door de handenwass­traat

-

gen we dat ouders in hun auto blijven wachten. Leerkracht­en zullen elke leerling dan veilig naar de straat begeleiden”, zegt Bormans. Volgens de directeur is zijn team helemaal klaar voor de heropstart. “De leerkracht­en hebben zich enorm ingezet en staan te popelen, net zoals onze leerlingen. In elke klas is ook handgel aanwezig. Het blijft natuurlijk spannend hoe alles gaat lopen, maar we hebben ons heel goed georganise­erd.”

Ieder zijn bubbel

In basisschoo­l De Horizon in Beringen hebben leerlingen in de klas hun eigen afgebakend­e bubbel. “We hebben rond elke bank een cirkel met een doorsnede van 2,20 meter getekend”, zegt directeur Esther Elsen. “Zo maken we voor elke leerling visueel duidelijk wat zijn of haar persoonlij­ke ruimte is.”

Tijdens de speeltijd zullen de kinderen niet zomaar vrij mogen spelen. “Speeltuige­n werden afgespanne­n en er zullen maximaal dertien leerlingen tegelijk op de speelplaat­s zijn. Onze leerkracht­en voorzien leuke, ontspannen­de activiteit­en voor hen, onder begeleidin­g. Naar school gaan moet ook vooral weer leuk zijn.” In De Horizon gaan ook heel wat leerlingen van Turkse afkomst naar school. “We hebben een uitgebreid draaiboek opgesteld voor de ouders, en een van onze leerkracht­en heeft dat ook naar het Turks vertaald. We sturen bovendien regelmatig foto’s en filmpjes om te tonen dat we veilig zullen kunnen starten.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? De handenwass­traat in basisschoo­l Klim-Op in Sint-Truiden wordt al eens uitgetest.
FOTO KAREL HEMERIJCKX De handenwass­traat in basisschoo­l Klim-Op in Sint-Truiden wordt al eens uitgetest.
 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? In De Horizon in Beringen hebben leerlingen in de klas hun eigen afgebakend­e bubbel.
FOTO RAYMOND LEMMENS In De Horizon in Beringen hebben leerlingen in de klas hun eigen afgebakend­e bubbel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium