Het Belang van Limburg

Mediahuis op één na aantrekkel­ijkste werkgever van het land

-

Mediahuis is dit jaar de op één na aantrekkel­ijkste werkgever van het land, na baggergroe­p DEME, blijkt uit de peiling van HR-dienstverl­ener Randstad.

De uitgeversg­roep rond Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en De Standaard stond vorig jaar nog op plaats vijf maar springt nu naar twee. Mediahuis haalt een score van 49,7 procent: zoveel ondervraag­den gaven een score van 4 of 5 (het maximum) op de vraag of ze voor dit bedrijf zouden willen werken. Vooral vrouwen en jongeren kozen voor Mediahuis.

Baggergroe­p DEME is net als vorig jaar de aantrekkel­ijkste werkgever met een score van 58,3 procent. Op drie prijkt Janssen Pharmaceut­ica. Mediahuis laat grote concurrent DPG Media (Het Laatste Nieuws, De Morgen en VTM) achter zich, op plaats zes. Bekeken over de afgelopen tien jaar is Janssen Pharmaceut­ica de aantrekkel­ijkste werkgever en staat Mediahuis op acht. Randstad peilde in december en januari naar de mening van 12.000 respondent­en. Er werd gepolst naar het loon en andere voordelen, maar ook naar de balans werk/privé, werksfeer, reputatie, leiderscha­p en aandacht voor milieu en maatschapp­ij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium