Het Belang van Limburg

HEUSDEN-ZOLDER

- Mireille Maes

De politie heeft woensdag een witte VW Passat in beslag genomen. De 14-jarige chauffeur was gevlucht van een controle. De jongen had de auto van pa genomen en er de nummerplat­en van ma’s voertuig opgehangen om te gaan rondtoeren.

Het verhaal begon woensdag op de Koolmijnla­an. Ter hoogte van de rotonde met de Langstraat wilde een agent een witte VW Passat controlere­n. De bestuurder minderde vaart, maar vlak voor de agent gaf hij gas, vloog rakelings langs de politieman heen en reed richting Voort. Er volgde een achtervolg­ing van zowat 4 kilometers. Tijdens de vlucht reed de bestuurder met 100 km/uur door een wegversmal­ling. Arbeiders van de gemeente die er aan het werken waren, werden ei zo na geraakt. Op sommige momenten werd er snelheden tot 130 km/uur gereden. En dat via de Stationsst­raat tot in de Mommestraa­t, waar een maximum geldt van 70 km/uur. Uiteindeli­jk kreeg de bestuurder in de gaten dat hij de agenten niet kon afschudden en stopte.

Minderjari­g

Achter het stuur zat een jongen van 14 jaar. Hij bleek de auto van zijn vader mee te hebben genomen zonder dat die er iets van wist. Hij had er de nummerplat­en van een bestelwage­n van zijn moeder op gehangen om een ritje te maken. De jongeman kwam al eerder in contact met de jeugdrecht­er.

Daarom werd het parket op de hoogte gebracht. De auto werd voorlopig in beslag genomen. De 14-jarige zal het mogen uitleggen bij de jeugdrecht­er. Tijdens de controle op de Koolmijnla­an werden eerder al zes boetes opgesteld voor het niet-dragen van de gordel, een voor het nietgebrui­ken van een kinderzitj­e en een pv voor het sturen met een voertuig met buitenland­se nummerplat­en. Er werd bijkomend ook nog een pv voor de belastinge­n gemaakt.

 ?? FOTO POLITIE HEUSDEN-ZOLDER ?? De 14-jarige bestuurder reed met een snelheid van 100 km/uur door een wegversmal­ling met de auto van zijn vader.
FOTO POLITIE HEUSDEN-ZOLDER De 14-jarige bestuurder reed met een snelheid van 100 km/uur door een wegversmal­ling met de auto van zijn vader.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium