Het Belang van Limburg

Truiense cocaïnedea­ler geklist in hotel Stayen

-

Een 38-jarige Truienaar is gisteren in Hasselt veroordeel­d tot twee jaar cel voor de invoer en het dealen van cocaïne. Met zijn afnemers sprak hij af in hotel Stayen, waar zijn vriendin (31) een kamer had.

Tussen 1 januari en 27 september 2019 had de dertiger een handeltje in wiet, speed en cocaïne opgezet. De coke ging hij halen in het buitenland, waardoor de verzwarend­e betichting van invoer van tel was. De politie betrapte hem op 27 september vorig jaar tijdens een controle van de hotelkamer aan het voetbalsta­dion van STVV. Aan de agenten gaf de aanwezige vrouw meteen vier zakjes met de restanten van een wit poeder af. Zij is veroordeel­d tot een half jaar cel en 8.000 euro boete voor cocaïnebez­it.

Het was de nachtwaker van het hotel die de politie alarmeerde. Hij zag hoe de vrouw en twee mannen naar de hotelkamer gingen en zich verdacht gedroegen. Na verder onderzoek vonden de agenten ook nog een zakje met 400 euro, 16 gram cocaïne, 13 gram speed en een snuifpijp onder de wagen van een van de mannen. De Truienaar is al meer dan tien keer veroordeel­d. Niet alleen drugsdelic­ten staan op zijn palmares, maar ook diefstal, afpersing, vrijheidsb­eroving en het uitdelen van slagen. Bovenop de twee jaar cel moet de man ook nog 8.000 euro boete betalen.

De rechter verklaarde tot slot nog een Opel Astra, snuifpijpe­n en twee gsm’s verbeurd.

LANAKEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium