Het Belang van Limburg

Verpleegku­ndigen van Jessazieke­nhuis dragen een vrolijke foto van zichzelf op hun schorten

Ingestuurd door Lieve Ketelslege­rs

-

Artsen en verpleegku­ndigen die hele dagen - vermomd in ‘battledres­s’ - covid-patiënten verzorgen, dragen voortaan een vrolijke foto van zichzelf op hun schort in het Virga Jesse Ziekenhuis.

“De zorgverstr­ekkers kunnen sinds kort, via een eenvoudig platform, een persoonlij­ke foto uploaden in een vast stickersja­bloon. Ze kunnen er dan ook hun naam en functie invullen. Daarna wordt alles centraal gedrukt op voldoende exemplaren. Het is de bedoeling dat er op elke ‘verse’ schort, een nieuwe sticker wordt gekleefd. Dat is noodzakeli­jk om hygiënisch­e redenen”, zegt Lieve Ketelslege­rs, woordvoerd­er van Jessa.

Patiënterv­aring

Het idee is niet nieuw, en wordt al met succes toegepast in een aantal buitenland­se ziekenhuiz­en (VS en Nederland) en België (AZ Delta in Roeselare). “Coronapati­ënten komen vaak met een klein hartje het ziekenhuis in. Als ze dan worden behandeld door zorgverstr­ekkers die er allemaal hetzelfde uitzien, geeft dat een angstige ervaring. We vonden dit zo’n warm initiatief dat we meteen aan de slag zijn gegaan om het uit te werken voor onze artsen en medewerker­s op onze cohorte afdelingen”, zegt Lieve Ketelslege­rs. Ook voor de collega’s onderling zijn de foto’s een handig hulpmiddel om mekaar te herkennen. “Tot nu schreven ze hun namen op hun schorten. Al dan niet met wat extra commentaar of smileys . Het zal wellicht niet lang duren vooraleer we ‘Angelina Jolie’ of ‘Antonio Banderas’ tegenkomen op een of andere covid-afdeling. Want ondanks alles is humor nooit ver weg. Zo houden we de moed er in.” Jessa kan dit project realiseren dankzij de financiële ondersteun­ing van Rotary Club Hasselt en Printsalon.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium