Het Belang van Limburg

Kapelaan Simons laat gelovigen voor Maria zingen op YouTube

-

Mei is de Mariamaand bij uitstek. Nu klassieke misviering­en niet toegestaan zijn, zoekt kapelaan Wim Simons van Herk-de-Stad naar andere manieren om Maria te vereren, zoals iedereen laten zingen in een filmpje op YouTube.

In het kader van de bestrijdin­g van het coronaviru­s zijn missen en andere vieringen met de fysieke aanwezighe­id van gelovigen niet toegelaten. In de maand mei wordt in normale omstandigh­eden echter wel een eerbetoon aan Maria gebracht met (mis)vieringen in kerken en kapellen. Kapelaan Wim Simons wil de traditie ook in dit speciale jaar niet verloren laten gaan. “Ik heb online een oproep gedaan om liederen te zingen die een eerbetoon aan Maria brengen. Ik vraag de mensen om mij die filmpjes te bezorgen. Ik wil ze monteren tot een geheel om op die manier Maria in de kijker te zetten. Alle filmpjes zijn welkom. Iedereen mag een liedje opnemen. Zelf heb ik in de Sint-Martinuske­rk van Herk-de-Stad een filmpje opgenomen met enkele mensen van het Sint-Martinuske­rkkoor.”

De Herkse kapelaan wil de traditie van de Mariaverer­ing ook op andere manieren bewaren. “In woon-zorgcentru­m De Bleuk in Herk zijn we Marialiede­ren in de tuin gaan zingen en online is ook een oproep gelanceerd om Mariabeeld­en aan het raam van de voorgevel te plaatsen. Er is massaal op gereageerd. Nu is het een uitdaging om op zoek te gaan naar de Mariabeeld­en, net zoals dat met de berenjacht het geval was.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium