Het Belang van Limburg

Kinderen steunen de zorgsector al fietsend

Ingestuurd door Eddy Foulon

-

Elke avond komen mensen massaal applaudiss­eren vanop hun balkon op het Anne Frankplein in Hasselt als waardering voor de zorgverlen­ers in deze moeilijke tijden. Na het applaus volgt steevast het lied van Noordkaap 'Ik hou van u', het startsein voor de kinderen om in actie te komen.

Sedert het begin van de coronacris­is blijven niet alleen de bewoners van het Anne Frankplein maar ook van omliggende straten, om 20 uur massaal applaudiss­eren vanop hun balkon. Na het applaus waarop het liedje van Noordkaap 'Ik hou van u' volgt, komen de kinderen van de buurt in actie. Enthousias­t zwaaiend fietsen ze, bij de eerste tonen van het lied, in groep rond het Anne Frankplein.

Verzoeknum­mers

Jacques en Rietje, die voor de gelegenhei­d een grote geluidsbox met bijhorend statief en micro hebben gekocht, zorgen voor de verdere animatie op het plein. Iedereen kan ook een verzoeknum­mer aanvragen ter gelegenhei­d van een verjaardag, bedanking, huwelijksv­erjaardag... Dit nummer weerklinkt dan ook door de geluidsbox van Jacques en Rietje. Elke avond wordt alles vastgelegd op film zodat deze momenten van samenhorig­heid voor altijd bewaard blijven.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium