Het Belang van Limburg

Viva-SVV schenkt knutselpak­ketten aan kinderen in asielcentr­a

- Dirk JACOBS

Met een driedubbel­e actie heeft VIVA-SVV verschille­nde doelgroepe­n een hart onder de riem gestoken. Zo zijn er onder andere knutselpak­ketten voor kinderen in opvangcent­ra voor asielzoeke­rs.

“We hebben 400 pakketjes met knuffelkaa­rten verzonden aan mensen die ze bestelden om ze aan hun vrienden of familieled­en te versturen”, legt Isa Verlaenen, provinciaa­l verantwoor­delijke van VIVA-SVV-Limburg uit. “Ten tweede hebben we erg ingezet op het welzijn van de kinderen die in asielcentr­a verblijven. In de meeste opvangcent­ra mogen de kinderen niet meer in groep spelen en brengen ze noodgedwon­gen heel veel tijd door op hun gezinskame­r. Het personeel doet er zeker zijn uiterste best om het voor de families zo aangenaam mogelijk te maken, maar eenvoudig is dat zeker niet. De verveling slaat toe en dus hebben we binnen VivaSVV spel- en knutselpak­ketten gemaakt met daarin boekjes met knutselins­tructies en kleurplate­n, allerlei teken-, schilder- en knutselmat­eriaal, wat speelgoed en leuke gezelschap­sspelletje­s. Liefst 23 centra gingen snel op ons aanbod in waardoor we in Vlaanderen 650 gezinnen met in totaal 1200 kinderen een pakketje bezorgden. Een flink deel daarvan verdeelden we in Limburg, waar we 365 knutselpak­ketten naar de lokale opvangcent­ra brachten.”

Thuisverpl­eging

“In onze derde actie hebben partners van onze organisati­e meer dan 1.000 maskers gemaakt die we verdelen onder onze verpleegku­ndigen in de thuisverpl­eging en naar anderen die zorgen voor hun familie, vrienden of instelling­en”, aldus Isa Verlaenen. “Voor ons zijn dit in elk geval drie lichtpuntj­es in deze uitdagende periode.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium