Het Belang van Limburg

18 km gelopen om te tekenen

- Ben Saelmans

OPOETEREN/VOORSHOVEN SSD Opoeteren heeft letterlijk een kilometerv­reter in huis gehaald. Middenveld­er Kris Schrooten (36) van Voorshoven liep liefst 18 kilometer om zijn overstap naar de degradant uit derde provincial­e A af te ronden.

Een essentiële verplaatsi­ng was zijn trip naar zijn nieuwe club niet, een leuke training werd het wel. Schrooten legde de trip naar Opoeteren (18,01km) af aan een gemiddelde van meer dan 11km/u (5’24 per kilometer).

“Mijn eerste gesprekken met Opoeteren dateerden al van vóór de coronacris­is”, legt Schrooten uit. “Na wat bedenktijd heb ik toegezegd, maar toen zaten we plots in volle crisis. Omdat dit geen essentiële verplaatsi­ng was, maar we wel mochten sporten, heb ik het nuttige aan het aangename gekoppeld. Na een rustige duurloop van 9 kilometer arriveerde ik op de club. Daar hebben we - uiteraard met de nodige social distancing - alles in orde gebracht. Tien minuutjes later kon ik al deel twee van de duurloop hervatten”, aldus Schrooten.

Triatlon

De 36-jarige middenveld­er zat na de stopzettin­g van de competitie niet stil. “Ik had dit jaar de intentie om deel te nemen aan een triatlon, maar die plannen zijn in het water gevallen. Ik probeer wel geregeld te lopen of te fietsen, zodat ik in goede conditie het begin van de voorbereid­ing kan aanvatten”, besluit Schrooten.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kris Schrooten bond de loopschoen­en aan om zijn overeenkom­st met Opoeteren af te handelen.
FOTO DICK DEMEY Kris Schrooten bond de loopschoen­en aan om zijn overeenkom­st met Opoeteren af te handelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium